Stabsläkare - till Högkvarteret Stockholm respektive Arméstaben Enköping

Om tjänsten

Försvarsmakten rekryterar två läkare – en med placering Högkvarteret Stockholm, en med placering Arméstaben Enköping.

Befattningen erbjuder

På vakant befattning blir du en del i uppbyggandet av det nationella försvaret som är inne i en positiv utvecklingsfas. Vidare erbjuder Försvarsmakten personlig utveckling, dvs möjlighet till såväl förkovran som intern karriär.

Försvarsmakten vinnlägger sig härutöver om personalens hälsa vilket innebär tre timmar fysisk aktivitet per vecka. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I ditt arbete ingår sedvanliga stabsofficersuppgifter såsom beredning av beslutsunderlag, beslutsstöd till högre chef och remissvar. Du kommer att hjälpa till med att planera och strukturera det Försvarsmedicinska arbetet och delta i stabsarbetet vid planering av Totalförsvaret. En del av arbetet består av internationellt samarbete inom EU/EDA, NATO och FN. I tjänsten ingår jourverksamhet i Försvarsmaktens krishanteringsorganisation.


Kvalifikationer 

 • Legitimerad läkare med specialistkompetens
 • Genomgången officers- eller reservofficersutbildning
 • God kännedom om Försvarsmakten
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring
 • Körkort B

 
Meriterande

 • Erfarenhet från stabsarbete
 • Arbete med ledningsuppdrag 


Personliga egenskaper

För att trivas och passa på vakant befattning behöver du ha god arbetskapacitet liksom vilja att vara med och bidra till ett starkt och välfungerande Totalförsvar. Du har initiativkraft och förmåga att förbli motiverad även i projekt och arbetsuppgifter som pågår under längre tid. Som person är du analytiskt lagd samt fattar genomtänkta och rationella beslut. Du stimuleras av såväl självständigt arbete som att samverka med andra mot gemensamma mål. 

För framgång som stabsläkare erfordras vidare att din planeringsförmåga är god och att du har ett strukturerat arbetssätt liksom tolerans för administrativa uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt

Nivå: OF-4 (OF2-OF3 med god prognos mot OF4).
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm respektive Enköping
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Avser heltid.

Upplysningar om befattningen

Patrik Nimberger Hansson tel 070-6676512


Fackliga representanter

OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SACO HKV, Bertil Starfeldt 
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 mars 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan