Ekonomichef till Regional stab vid Mellersta Militärregionen (MR M), Kungsängen

Om tjänsten

Ekonomichef till Regional stab vid Mellersta Militärregionen (MR M), Kungsängen

Om tjänsten:

Regional stab Mitt (RS M) är en av Sveriges fyra militära regionala staber som inrättades 2013. RS M är grupperad i Kungsängen och stödjer chefen för Mellersta Militärregion (MR M) som omfattar de sju länen; Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband, genomföra regional försvarsplanering inklusive stöd till mobilisering samt att i samverkan med främst länsstyrelser utveckla den regionala totalförsvarsförmågan. Staben består av kontinuerligt och tidvis tjänstgörande officerare samt civila tjänstemän. Staben är under stark utveckling inom ramen för ledning för ett starkare försvar och expanderar nu. Regional stab Mitt är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper  fr.o.m 2020-01-01.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som ekonomichef ingår du i Mellersta Militärregionens stab i planeringssektion och kommer delta i planering, uppföljning och återredovisning av budget och verksamhet. MR M är under utveckling med nya verksamhetsområden som ställer krav på nytänkande och erfarenhet, som bidrar till uppbyggnad och en god ekonomistyrning.

Du leder arbetet med att samordna och utveckla ekonomiområdet samt ansvarar för ekonomistyrningen och ekonomiadministrationen. I ansvaret ingår bl.a. att samordna, leda och sammanhålla MR M budgetering, prognostisering och interna/extern rapportering samt redovisning och kontrollverksamhet.

I arbetet som ekonomichef kommer du att delta i MR M olika arbetsgrupper och företräda chefen MR M i ekonomifunktionen, regionalt och internt.

Ekonomifunktionen består av en ekonomichef och en förbandsekonom/ekonomihandläggare.

I din roll som ekonomichef är du stabsmedlem, vilket innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och andra funktioner inom Militärregionen. Du kommer att bli krigsplacerad i regional stab och kommer (vid behov) ges anpassad militär utbildning.


Krav/kvalifikationer:
Minst 3-årig eftergymnasial ekonomiutbildning. Flerårig (minst 3 år) som ekonomichef/ekonomiansvarig, eller motsvarande kompetens som anses likvärdig.

Erfarenhet att arbeta i processer och med processutveckling.

Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel. B-körkort

Meriterande kvalifikationer:

Kunskap och erfarenhet från Försvarsmakten

Goda kunskaper om, och erfarenhet av ekonomisk styrning vid större företag/myndighet.

Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Kunskap och erfarenhet av PRIO/SAP.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Personliga egenskaper:
Du är mycket ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne, gott omdöme och god analysförmåga. Du är resultatinriktad. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras och tar initiativ. Du är intresserad av att utvecklas såväl inom eget ansvarsområde som mot bredare stabskompetens. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.


Övrig information:
Tillträde senast 2019-08-01 eller tidigare enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f.n. inte är anställd i motsvarnde funktion inom Försvarsmakten.
Lön: Enligt avtal.
Arbetsort: Kungsängen
Upplysningar om tjänsten lämnas av C J5 RS M, övlt Mikael Mickels 08-584 52220


Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2019-04-30. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.


Fackliga representanter:
OF Livgardet Stefan Morin,
SEKO Thomas Klasson,
SACO Johan Gillemyr,
OFR/S Madeleine Daleo.
Samtliga nås via växeln: 08-584 54000


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 februari 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan