Avdelningschef för Planeringsavdelningen MHS K/FMIF

Om tjänsten

Sökande enhet:
Försvarmaktens Idrotts och Friskvårdsenhet (FMIF) är en enhet som tillhör Militärhögskolan Karlberg. FMIF är organiserad i två avdelningar. Arbetsuppgifterna på enheten löses inom tre huvudprocesser; Fysisk Prestationsförmåga, ämnesansvar och utbildning i ämnet Fysiskt Stridsvärde samt miltär Idrottsverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som chef för FMIF planeringsavdelning leder du, och därmed indirekt hela Försvarsmaktens, långsiktiga arbete inom avdelningens ansvarsområden; Fysiskt Stridsvärde och Fysisk Prestationsförmåga. Du har chefsansvar för personalen på planavdelning. Vidare blir det ditt ansvar att leda och samordna FMIF interna process för omvärldsbevakning samt utveckling inom våra ansvarsområden. Arbetet ställer höga krav på kontinuerlig dialog med såväl företrädare på HKV som med ledningar och medarbetare för FM OrgE i hela landet.

Krav:
OF 3

Önskvärda kvalifikationer:

 • Kunskaper om ledning- och styrning i FM
 • Erfarenhet av strategiskt arbete inom FM
 • Erfarenhet av projekt- och processledning
 • Vana att leda personal med hög specialistkompetens
 • God förmåga att självständigt driva frågor

Meriterande kvalifikationer:

 • Brett kontaktnät inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av nära samarbete med eller arbete inom den akademiska världen
 • Kunskaper om FM utbildningssystem
 • Språklig analytisk förmåga


Personliga egenskaper:

Planeringsavdelningens arbete handlar huvudsakligen om att ha ett framåtriktat fokus och arbeta med ett framtidsperspektiv. Du behöver därför som chef vara en person med stort intresse av att leda utvecklings- och förändringsarbete och ha förmåga att se långsiktiga konsekvenser av beslut. Du bör även ha ett intresse för pedagogik- och utbildningsfrågor. En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att innebära att föra dialoger och prata för FMIF verksamhet i olika forum. Vi behöver därför dig som är bra på att skapa goda relationer, samtidigt som du har hög integritet och förmåga att målinriktat driva våra frågor. Du har som person ett intresse för våra verksamhetsområden och medarbetaren som resurs i Försvarsmakten. Vi tycker att det är viktigare att du är öppen och intresserad av att lära nytt än att du har specialistkunskaper inom vår verksamhet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
C FMIF Sven Antonsson, 0761-049751, sven.antonsson@mil.se 

Fackliga representanter:
OFR/O Johan Danko
SEKO Christer Norrman
SACO Maria Back-Nilsson
OFR/S Försvarförbundet Stefan Ragnebrink
Samtliga nås via växeln: 08-514 390 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning på 100%.
Arbetsort: Solna.
Tillträde efter överenskommelse.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2019-03-29. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 mars 2019
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan