Systemoperatör till Försvarsmakten

Om tjänsten

Systemoperatör

Vill du vara med att övervaka Försvarsmaktens mest robusta nät? Vi söker nu en Systemoperatör till vårt team.

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. I Försvarsmakten möts du av vänliga och engagerade kollegor. Vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som systemoperatör omfattar ett varierande arbete där du kommer att övervaka och driftleda en mängd olika system Du kommer att ta emot, registrera och analysera avvikelser i nät, tjänster och utrustningar. I arbetet ingår även att initiera och följa upp felavhjälpningar vid yttre anläggningar. Tjänsten inkluderar kompetenshöjande utbildningar. Tjänsten innebär att du kommer vara en del av en beredskap som vakthavande systemoperatör och kan innebära arbete på kvällar och helger. För att trivas på tjänsten är det en förutsättning att du har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och IT-drift i synnerhet. Du bör även ha en utvecklad teknisk kunskap och förståelse då tjänsten innebär kontinuerlig kunskapsinhämtning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Som lägst en KY utbildning inom IT området eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • Erfarenhet av arbete med IP-teknik, routing/routingprotokoll, switchar
 • Erfarenhet av transmissionsteknik exempelvis WDM och SDH
 • B-körkort
 • svenskt medborgarskap
 • mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska språket

Meriterande

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom driftövervakning av tekniska system. Det är en stor fördel om du har kunskaper inom nätverksteknik, IP, transmission och brandväggssystem.

Personliga egenskaper

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör och har du samma ambition kommer du trivas hos oss. Du ska vara van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driva dina frågar så vi når uppsatta mål.  Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att sammarbeta med olika intressenter både internt och externt.

I rollen är det viktigt med en hög integritet och förmåga att hantera viktig information. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig samt vara tydlig och kommunikativ. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika verksamheter och tekniska lösningar

Då vi ibland har arbetsuppgifter förlagda utanför kontoret behöver du kunna resa samt ibland även övernatta på annan ort. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

I försvarsmakten benämns tjänsten som systemingenjör.

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43,

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 22 mars 2019. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev som sänds till helena.faring@mil.se skriv tjänstens titel i ämnesraden.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 februari 2019
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan