Handläggare till Cyberförsvarssektionen på Ledningsstaben!

Om tjänsten

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. LEDS CIO är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och genomför detta. Nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i denna spännande verksamhet.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som handläggare vid sektionen för cyberförsvar innebär framtagning av beslutsunderlag till stöd för militärstrategisk inriktning, genomförande av operationer och utveckling av Försvarsmaktens förmågor såväl organisatoriskt som tekniskt. Exempel på arbetsuppgifter är analys, planering och incidenthantering inom cyberförsvarsområdet. Arbetsuppgifterna inkluderar också framtagning av underlag för verksamhets-, process- och organisationsutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig sonm har genomförd stabsutbildning på Försvarshögskolan eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete. God förmåga att sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt. Vi ser att du har en god teknisk förståelse inom ledningsområdet eller inom funktionen ledning och samband.

Meriterande
Minst fem års arbetslivserfarenhet efter examen, inom vad arbetsgivaren bedömer som relevant område. Vidare erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst, försvarsplanering o

Personliga egenskaper
Vi ser att personen har en god samarbetsförmåga och är lösningsorientrad. Vidare tror vi att du trivs med ett högt tempo och är prestigelös, trygg och stabil som person. Andra betydelsefulla egenskaper är integritet och hög inlärningskapacitet. Vi ser att du är analytisk och har en god förmåga att se samband mellan detaljer och en större kontext. Du tycker om att vara projektledare och trivs med att leda projekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde snarast efter överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för militär personal (OF-3).

Upplysningar om befattningen lämnas av Patrik Ahlgren, nås via växel 08-788 75 00.

Fackliga representanter  
Camilla Robertsson, SACO, Hans Monthan, SEKO,Pia Almström, Försvarsförbundet OFRS.Arne Nilsson,Officersförbundet. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 mars 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan