Teknisk Chef Arméstaben

Om tjänsten

Inom ramen för Överbefälhavarens direktiv ”Ledning för ett starkare Försvar” är armén under omorganisering. Produktionsstabens arméavdelning (ProdA), Arméns Taktiska Stab(ATS) samt delar ur Försvarets materielverk kommer att sammanföras och bilda den nya arméstaben. Etablering i Enköping pågår sedan tidigt 2019. Arméstaben kommer inom kort även att bli en egen organisationsenhet (OrgE). Vi söker Teknisk Chef (TC) Armén. Som TC kommer du tillsammans med armens chefsingenjörer sammanhålla och utveckla arméns designansvar både under materielutvecklings-, vidmakthållande- och avvecklingsfasen. I ansvaret ingår såväl systemansvar som produktansvar. Du kommer att tjänstgöra i en organisation som är under organisering och utveckling, syftande till att skapa och befästa den nya arméstaben. Parallellt är övriga delar av Försvarsmakten, inklusive de andra stridskrafterna, under motsvarande transformation. Vill du vara med och utveckla Den Nya Armén, gillar utvecklingsarbete och dynamiska arbetsuppgifter är detta ett jobb för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som TC har du en nyckelposition där du främst arbetar med att stödja arméstaben och Arméchefen med:
• Systemsäkerhetsarbete underlag för BOA
• Förvaltningsbarhet
• Designansvar och designregler
• Uppföljning Vidmakthållande

Du representerar Armén i designledningsgruppen som leds av T Dir vid Prod RPE och samverkar även med övriga TC vid de olika FGS.

Kvalifikationer:

Är OF 4 gärna OFSK 4

• Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Arbetat med materiel- och designansvarsfrågor inom både FM och FMV
• Arbetat som kravställare i en projektledande roll med ekonomiskt ansvar
• Beredd att periodvis resa och arbeta på obekväm arbetstid

Meriterande:
• Medverkat vid materielanskaffning åt FM eller annan statlig myndighet
• Tekniskt systemintresse där ordning och struktur är viktigt
• Har erfarenhet av upphandling

Personliga egenskaper
Du som söker har mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera många kontaktytor. Du drivs av att bygga goda relationer och är bekväm i rollen som samordnare. Du som söker är lyhörd, handlingskraftig och klarar galant av att arbeta under press. Att du är serviceinriktad är en förutsättning för att lyckas i denna roll likväl som förmågan att kunna förutse händelseutveckling och med det undvika oväntade situationer. Rätt person är självständig, initiativrik och äger sina frågor.

Mycket stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.
Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att TC även kommer att bli krigsplacerad inom Arméstaben och därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris och krig). TC skall i perioder räkna med att behöva delta i övningar och gå i beredskap.

Övrigt
Tillträde efter överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.
Befattning: Teknisk Chef Arméstaben
Affärsområde: Arméstaben
Geografiskt läge: Enköping/Sverige/Europa
Anställning: Heltid/Tillsvidareanställning/Dag

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Fredrik Frykman, C Stödavd Arméstaben. ( 08-788 75 00)
Per Hallin, Chefsingenjör Arméstaben (070- 620 85 86)
Marie Levin, HR-Chef Arméstaben (0171-15 80 36)
Jeanette Flygare, HR-generalist Arméstaben (0171-15 72 34)

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Camilla Robertsson (08-788 75 00)
SEKO, Erik Todic (0171-15 70 00)
OFR/O, John Hamrin (070-264 88 27)
OFR/S, Inge Bäcklin (0171-15 70 00)

Välkommen med din ansökan senast den 26 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 mars 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Arméstaben
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan