Planeringsbefäl till Skaraborgs flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Specialflygenheten söker planeringsbefäl till S 5-funktionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Din huvuduppgift som planeringsbefäl är att planera, utvädera och ansvara för att leda och utveckla långsiktig planering i enhetens verksamhet. Du skall planera och delta vid övningar, utvärdera och återrapportera, samt arbeta med övrig stabstjänst. Du kommer att ge beslutsunderlag till chefen gällande specialflygets verksamhet. Planering sker med stöd av övriga delar av staben samt då omständigheterna och tiden medger det integrerat med din chef och övriga chefer. Du kommer att samarbeta tätt med stab och förbandsekonom. I övrigt deltar du i stabens och enhetens arbete vad gäller utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten.

Kvalifikationer:
- Fast eller tidigare anställd officer, kontinuerligt tjänstgörande i Försvarsmakten.
- Erfarenhet av stabstjänst
- B-körkort
- Uppfyller FM FysS baskrav.

Meriterande kvalifikationer:
- Tidigare erfarenhet från övningsplanering, krigsplanläggning och utvecklingsarbete
- Utlandstjänstgöring
- Militärt förarbevis
- Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens transport- och specialflygverksamhet

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är intresserad av en befattning som innebär en hög grad av självständighet och ansvar. Du ska vara driven och ha en god samarbetsförmåga vilket kommer behövas då du kommer ha ett stort kontaktnät både internt och externt. Du ska uppskatta ett varierat administrativt och praktiskt arbete. Du sak vara serviceinriktad, effektiv, strukturerad och kunna hantera snabbt uppkomna uppgifter.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställning: Militär befattning, OF 1, tillsvidare, heltid.
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
Arbetsort: Linköping
Individuell lön tillämpas.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänstresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till C Stab, Stefan Thell, 072-188 82 91.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704-614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510-47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510-47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510-47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-05.
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som planeringsbefäl är du placerad vid Specialflygenhetens stab. Specialflygenheten (SpfE) är organisatoriskt placerad vid Skaraborgs flygflortilj, F 7 med arbetsort Linköping, Malmen. Här bedriver SpfE flygtransporter, uppgifter inom Open skies och luftburen radarövervakning med SAAB 340 samt signalspaning med Gulfstream IV.

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 mars 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan