LSS söker Central GU-samordnare Flygvapnet

Om tjänsten

Luftstridsskolan söker Central GU-samordnare för flygvapnet OF1-2/NBO/OR6-8

Central samordnare för den grundläggande utbildningen i flygvapnet

Vill du vara med och påverka hur framtidens grundutbildning ser ut?

Motiveras du av att driva mångfacetterade frågor med många kontaktytor på såväl taktisk som strategisk nivå? Trivs du i en miljö med kollegial stämning, utvecklingsmöjligheter och med möjlighet att påverka Flygvapnets framtid?

Då har vi ett jobb för dig.

 

Flygvapnet söker nu en central samordnare för den grundläggande utbildningen (GU) med placering på Utbildningsenheten vid Luftstridsskolan i Uppsala. Uppsala Garnison växer och är en expansiv arbetsplats med många nya tjänster.

 

OM TJÄNSTEN

Som central samordnare för den grundläggande utbildningen i flygvapnet är du sammanhållande för utvecklingen av GU i FV. Du är den kunskapsresurs Flygstaben likväl som flottiljernas GU-kompanier vänder sig till. Du representerar hela Flygvapnet vid sammankomster och konferenser och är sammankallade för såväl erfarenhets- som utvecklingsmöten.

Ditt jobb är sammanfattningsvis att, i tätt samarbete med Flygstaben och Högkvarterets produktionsenhet för utbildning, bidra till att Flygvapnet producerar så god grundläggande soldatutbildningen som går att erbjuda.

OM ENHETEN

Utbildningsenheten (UtbE) ingår i Luftstridsskolan och ansvarar för att stötta, samordna, kvalitetssäkra och utveckla flygvapnets utbildningsverksamhet samt för genomförandet av officersutbildningarnas stridskraftsskeden. Vidare ansvarar enheten för utformning och implementering av trebefälssystemet och dess karriärvägar i flygvapnet.

Enheten utgörs av chef, stf C, Flygvapnets utbildningsförvaltare, huvudlärare för krigsvetenskap, ledarskap, militärteknik och fysiskt stridsvärde samt handläggare för den grundläggande soldatutbildningen (GU), specialistofficersprogrammet (SOU), officersprogrammet (OP) och högre specialistofficersprogrammet (HSOU).

UtbE samarbetar med PROD FPE UTB, Försvarshögskolan, MHS H och MHS K samt försvarsmaktens funktionsskolor och flygvapnets skolor. Tillsammans med dessa skapas förutsättningar för flygvapnets fortsatta personalförsörjning och den individuella kompetensutvecklingen.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER FÖR GU-SAMORDNAREN

-          Koordinera och samordna GU i Flygvapnet

-          Identifiera och projektleda utvecklingsarbeten inom ramen för GU

-          Hantera och handlägga uppkomna GU-ärenden samt vid behov UtbE övriga ärenden

-          Representera Flygvapnet vid konferenser och möten relaterade till GU

-          Fungera som kunskapsresurs för UtbE kontakytor inom GU

-          Agera kurschef och lärare i delar av UtbE utbildningsverksamhet

KVALIFIKATIONER

NBO, OR eller OF med minst två års erfarenhet av arbete inom försvarsmakten som yrkesofficer. Stort intresse för utbildningsverksamhet är en förutsättning.

Det är meriterande om du har arbetat med grundläggande soldatutbildning.

ERFARENHETER

Vi söker dig med analytisk och organisatorisk förmåga. Du är noggrann, har ett strukturerat arbetssätt och är kvalitetsmedveten.

Du har även servicekänsla, samarbetsförmåga och lätt för att knyta nya kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen, då befattningen innebär många kontakter med andra människor.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekryteringen och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

ÖVRIGT

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Individuell lönesättning.

Tjänstgöringsomfattning: 100 %.

Arbetsort Uppsala. Resor kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Sista ansökningsdag 2019-05-31. Observera att intervju, urval, rekrytering och tillsättning sker löpande.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

C UtbE Övlt Carl-Johan Östh, mobil: 072-386 87 90

Stf C UtbE/C Stabsavd Kn Ludvig Karlberg, mobil: 076-898 96 77

 

Fackliga företrädare

OFR/O Ärna Peter Oscarson tfn 018-19 63 68


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 mars 2019
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan – LSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan