LSS söker Handläggare Kompetensförsörjning Specialistofficer OR8

Om tjänsten

LSS söker HANDLÄGGARE KOMPETENSFÖRSÖRJNING SO OR8

Vill du vara med och driva samt samordna Flygvapnets utbildnings- och kompetensförsörjningssystem för specialistofficerare?

Motiveras du av att utveckla och samordna systemfrågor i en utbildningskontext? Trivs du i en miljö med kollegial stämning, utvecklingsmöjligheter och med möjlighet att påverka Flygvapnets framtid?

Då har vi ett jobb för dig.

 

Flygvapnet söker nu en handläggare kompetensförsörjning SO med placering på Utbildningsenheten vid Luftstridsskolan i Uppsala. Uppsala Garnison växer och är en expansiv arbetsplats med många nya tjänster.

OM TJÄNSTEN

Som handläggare kompetensförsörjning SO samordnar du utbildning i FV samt driver respektive genomför HSOU Stridskraftskede Luft i rollen som kurschef. Du har ett särskilt ansvar för just SO och är delaktig i utvecklingen av kompetensförsörjningssystemet.

Vidare är du stf chef för stabsavdelningen vid LSS UtbE och utgör C Stabsavd främste resurs som rådgivare och stöd i utbildningsfrågor.

 

OM ENHETEN

Utbildningsenheten (UtbE) ingår i Luftstridsskolan och ansvarar för att stötta, samordna, kvalitetssäkra och utveckla flygvapnets utbildningsverksamhet samt för genomförandet av officersutbildningarnas stridskraftsskeden. Vidare ansvarar enheten för utformning och implementering av trebefälssystemet och dess karriärvägar i flygvapnet.

Enheten utgörs av chef, stf chef, Flygvapnets utbildningsförvaltare, huvudlärare för krigsvetenskap, ledarskap, militärteknik och fysiskt stridsvärde samt handläggare för den grundläggande soldatutbildningen (GU), specialistofficersprogrammet (SOU), officersprogrammet (OP) och högre specialistofficersprogrammet (HSOU).

UtbE samarbetar med PROD UTB, Försvarshögskolan, militärhögskolorna i Halmstad och på Karlberg samt försvarsmaktens funktionsskolor och flygvapnets skolor skapas förutsättningar för flygvapnets fortsatta personalförsörjning och den individuella kompetensutvecklingen.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER HANDLÄGGARE KOMPETENSFÖRSÖRJNING SO

 • Ingår i, samt är stf chef för, stabsavdelningen vid LSS UtbE
 • Utgör C Stabsavd främste resurs som rådgivare och stöd i utbildningsfrågor
 • Planerar, leder, utvärderar och utvecklar årligen HSOU stridskraftskede luft i rollen som kurschef tillsammans med andra inom LSS UtbE stabsavd
 • Samverkar med skolor och förband inom FM avseende utbildning i Flygvapnet.
 • Utarbetar beslutsunderlag i ärenden och frågor om högre specialistofficersutbildning inom flygvapnet
 • Stödjer och handleder övriga medarbetare inom Stabsavd med kunskap och erfarenhet om FM och FV utbildningssystem
 • Ingår i LSS OR 8 nätverk under ledning av LSS förbandsförvaltare

KVALIFIKATIONER

NBO eller SO med flerårig erfarenhet av arbete inom försvarsmakten som yrkesofficer. Stort intresse för utbildningsverksamhet är en förutsättning.

Det är meriterande om du har arbetat med grundläggande officersutbildning och/eller HSOU.

ERFARENHETER

Vi söker dig med analytisk och organisatorisk förmåga. Du är noggrann, har ett strukturerat arbetssätt och är kvalitetsmedveten.

Du har även servicekänsla, samarbetsförmåga och lätt för att knyta nya kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen, då befattningen innebär många kontakter med andra människor.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekryteringen och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

ÖVRIGT

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Individuell lönesättning.

Tjänstgöringsomfattning: 100 %.

Arbetsort Uppsala. Resor kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Sista ansökningsdag 2019-05-31. Observera att intervju, urval, rekrytering och tillsättning sker löpande.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

C UtbE Övlt Carl-Johan Östh, mobil: 072-386 87 90

Stf C UtbE/C Stabsavd Kn Ludvig Karlberg, mobil: 076-898 96 77

 

Fackliga företrädare

OFR/O Ärna Peter Oscarson tfn 018-19 63 68

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 mars 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan