Drifttekniker IT

Om tjänsten

För att förbättra vår driftkvalité så söker vi drifttekniker-IT. Vi arbetar i en krävande miljö där vår ambition är att lösa varje uppdrag och vi strävar mot att hela tiden bli bättre på det vi gör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som drifttekniker-IT kommer du att ingå i vår användarstödsgrupp som i första hand fokuserar på tekniskt stöd till användare samt installation av datorer och tillbehör.
Du kommer tillsammans med kollegor och självständigt arbeta med IT-beställningar, felsökning.
Försvarsmakten erbjuder kvalificerade (interna och externa) utbildningar inom de områden du ska arbeta med. Förutom att du kommer att lära dig och jobba i ITIL lägger vi stor vikt kring IT säkerhet.

Ditt arbete kommer att vara omväxlande och utförs mestadels vid Försvarsmaktens lokaler i Stockholm.
Du har möjlighet att träna på arbetstid upp till 3 timmar i veckan.
Beredskapstjänstgöring i hemmet kan förekomma.

FMTIS Genomförandeenhet Stockholm stödjer förbanden Högkvarteret, Luftsstridsskolan, HR-Centrum, FMLOG, Militärhögskolan Karlberg samt det egna förbandet FMTIS verksamhet vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer
Gymnasial utbildning med inriktning mot IT/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
Goda kunskaper om Windows klientoperativsystem och klienthårdvara.
Kunskaper inom IT/kundsupport.
Goda kunskaper i svenska och engelska.
B-körkort fordras.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tar gärna initiativ, kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar likväl som att vara en god lagspelare i vårt arbetslag. Du har god analytisk förmåga och utför uppgifter med hög kvalitet. Då Försvarsmakten är föränderlig behöver du kunna söka till ny information och ta till dig nya uppgifter och vara redo att lära dig det som behövs för att lösa uppgiften.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Befattningen är civil.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Placering Östermalm/Gärdet i Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Stefan Salwin,
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växeln).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Mika Laitanen
OFR/O Anders Wallinder
OFR/S Jan Borgström
SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 mars 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan