Nätverkstekniker FMTIS

Om tjänsten

FMTIS Genomförandeenhet Stockholm har som huvuduppgift att stödja Försvarsmakten vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.
Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra dagliga driftåtgärder, incidenthantering samt driftsättning av ny nätverksutrustning.  Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm. Du kommer att arbeta tillsammans i en grupp som sköter nätverket för ett flertal system vilket gör att det är viktigt att ha bred kunskap och du ska vara beredd att arbeta med varierande arbetsuppgifter. En stor del av våra uppdrag bedrivs i projektform där du förväntas agera som teknisk rådgivare och delprojektledare.

Kvalifikationer
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
• Goda kunskaper i switching och routing
• Goda kunskaper om brandväggsfunktionalitet.
• Goda kunskaper i TCP/IP
• Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
• B-körkort fordras

Meriterande
• Erfarenhet från arbete med design och drift av medelstora till stora campusnätverk
• Erfarenhet från arbete med IT-säkerhet, Windows och Linux/Unix system
• Goda kunskaper i Cisco IOS
• Utbildning inom projektledning
• Erfarenhet av teknisk projektledning

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du kan verka självständigt, har god samarbetsförmåga, är tekniskt lagd, kvalitetsmedveten, snabbt kan växla tempo och har en god analytisk förmåga. Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat under tidspress. Som person är du noggrann, initiativtagande, säkerhetsmedveten och ansvarskännande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, ett brinnande intresse och förståelse för IT. Ett personligt engagemang väger tyngre än formella utbildningar.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten både nationellt och internationellt samt beredskapstjänstgöring i hemmet förekommer.
Arbetsorten är Stockholm med placering på Östermalm.
Befattningen är civil.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Daniel Andersson, 08-788 75 00 (växel), daniel.p.andersson@mil.se från 2019-01-07.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär Lohman,
OFR/S Jan Borgström,
 OFR/O Anders Wallinder
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast den 7 april 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 mars 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan