Flygplatsman Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Är du intresserad av att jobba som flygplatsman vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping? Vill du jobba med driften av Malmens flygplats? I så fall är du den vi söker!

Arbetsuppgifter
Som flygplatsman är du en del i driften av Malmens flygplats. Du tjänstgör antingen som flygplatsbrandman eller som fälthållningsman och ingår i 423.R3 pluton. Samtliga flygplatsmän arbetar i den dagliga flygplatsräddningstjänsten eller fälthållningstjänsten som är anpassad efter de flygande förbanden som verkar inom Linköpings garnison. Det vill säga att man jobbar när flygplatsen är öppen. Det kan vara tidig morgon och det kan vara sen kväll. Du arbetar både i grupp och enskilt och leds av militär personal. I arbetet ingår beredskapstjänst.

Kvalifikationer
• Genomförd värnplikt eller GMU+FSU
• Befattningsutbildad R3 soldat, alternativt under utbildning
• B-körkort

Meriterande kvalifikationer
• Erfarenhet av flygplatsräddningstjänst eller fälthållningstjänst alt materieltjänst R3
• C alternativt C-E körkort
• God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös samt att du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Flygplatsman är en civil befattning som ingår i en militär organisation, 423.R3 pluton, som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som flygplatsman är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning.
Tillträde enligt ök. 
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetsplats Linköping, Helikopterflottiljen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Plutonchef 423. R3 Lt Carl Broman, 0708-156754
Stf Plutonchef Joakim Bergendorff 0708-717106

Fackliga kontaktuppgifter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström,
Försvarsförbundet Hkpflj, Caroline Nilsson,
SACO Hkpflj, Birgitta Fält,
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 mars 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan