HANDLÄGGARE FÖRSÖRJNING TILL LSS LOGISTIKENHET

Om tjänsten

LUFTSTRIDSSKOLAN I UPPSALA SÖKER HANDLÄGGARE FÖRSÖRJNING TILL LOGISTIKENHETEN, civil befattning.

 

Sökande enhet

Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik – och stödverksamhet inom garnisonens område till stöd för chefer och organisationsenheter ingående i garnisonen. Vidare leder LogE planering, genomförande och uppföljning av lokal driftstyrning av materielunderhåll för materiel i bruk och förråd inom garnisonen till stöd för chefer för organisationsenheter ingående i garnisonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattning är placerad vid Logistikberedningsavdelningen.

Handläggare försörjning är en del i att logistiken på LSS skall kunna fungera. Du kommer att arbeta med alla områden inom logistiken men i huvudsak med materieltjänsten. Materieltjänsten syftar till att ha ordning och reda på den materiel som behövs för att vi skall lösa tilldelade uppgifter. I uppgiften ingår uppföljning av status på materiel, redovisning av materiel samt beställa varor och materiel till medarbetare på LSS. Det görs i huvudsak i våra IT-system som heter PRIO (SAP) och LIFT.

I arbetet ingår även samverkan med och stöd till övriga enheter inom Uppsala garnison. Logistikenheten är en ny enhet under uppbyggnad från 2019-01-01 varvid arbetsuppgifterna kan vara breda i etableringsfasen. 

Kvalifikationskrav

 • Gymnasieexamen med fullständigt betyg
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Formell eller reell kunskap inom IT
 • Erfarenhet inom logistik eller inköp/beställning
 • B-körkort
 • Idrottar regelbundet i syfte att klara FM fysiska prestationskrav
 • Agerar i enlighet med försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod

Meriterande kvalifikationer

 • Relevanta erfarenheter från flygförband
 • Formell och reell kompetens inom PRIO (SAP)/LIFT
 • Kunskap om Försvarsmaktens materielredovisningssystem

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar i syfte att lösa tilldelade uppgifter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt samt trivs med att ta egna initiativ. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform, tillsvidare anställning.

Arbetsort, Uppsala.

Beräknat startdatum/tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

6 månaders provanställning

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

C Logistikenheten Peter Johnsson, tel 072-9695423.

 

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna: Peter Oscarson, 018-196 368

SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 61 77

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 mars 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan