Sjukvårdare till Fältsjukhuset (GSS/K), Göteborg

Om tjänsten

Sjukvårdare till Fältsjukhuset (GSS/K), Göteborg

Om förbandet
FömedC är försvarsmaktens utbildnings- och kompetenscentrum inom försvarsmedicin. Sedan 2013 finns de två krigsförbandet 1:a och 2:a sjukhuskompaniet vid FömedC i Göteborg.

Fältsjukhuset
Från den 1 januari 2016 gick 1:a och 2:a Sjukhuskompaniet in i en gemensam produktionsorganisation i fredstid. Fältsjukhuset består av kompaniledning och fyra plutoner. Fältsjukhuset bemannas av såväl kontinuerligt som tidvis tjänstgörande personal.

Arbetsuppgifter
Sjukvårdaren vid vårdplutonen tjänstgör vid både läkarmottagningen och vårdenheterna där inlagda patienter vårdas. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att bistå läkare och sjuksköterskor i vård- och behandlingsarbetet och kan liknas vid en undersköterskas uppgifter vid en civil vårdinrättning. Möjligheter för ett större patientansvar och autonomi följer med mer erfarenhet och kompetens hos sjukvårdaren.
Det vårdrelaterade arbetet förekommer främst när sjukhuset är upprättat och ett större ansvar tillkommer i det dagliga arbetet vid förbandet. Vardagen präglas av utbildning för egen kompetens och till stor del av materieltjänst för att säkerställa en hög tillgänglighet på plutonens utrustning. Praktik vid civila sjukvårdsinrättningar är en viktig del av sjukvårdarens kompetensutveckling och sjukhuskompaniet lägger stor vikt vid att praktikperioder planeras och genomförs årligen.

Kvalifikationer

 • Genomförd grundläggande militär utbildning eller värnplikt med godkänt resultat
 • Utbildad sjukvårdare
 • Godkänd läkarundersökning och baskrav enl FM FysS (testas vid intervju)

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring vid sjukvårdsförband
 • Utlandstjänstgöring i sjukvårdsenhet
 • Tidigare arbete inom civil hälso- och sjukvård
 • Utbildad stridssjukvårdare
 • C-kort
 • Truckförarbevis

Personliga egenskaper
Vi värdesätter din förmåga att arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du har inga problem med att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Nivå: OR1-3
Tidsbegränsad anställning, heltid (GSS/K)
Arbetsort: Göteborg
Tillträde enligt överenskommelse

Urval och intervjuer

Urval sker under vecka 16, intervjuer och tester kommer preliminärt att genomföras under v.17 vid FömedC.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
C Vårdpluton Christopher Hagberg, christopher.hagberg@mil.se
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av
Daniel Wagner, Personalsektionen, daniel.wagner@mil.se

Fackliga representanter
SEKO: Lars Landén
SACO: Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 mars 2019
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan