Knowledge Manager till Produktionsavdelningen

Om tjänsten

Försvarsmakten söker ny medarbetare till Försvarmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband (FMTIS) i Arboga. FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Knowledge Manager ansvarar du för vår knowledgeprocess vilken syftar till att säkerställa att medarbetare inom driftorganisationen har tillgång till rätt information när den behövs. Du är även en del i arbetet med informationsförmedling mot slutanvändare i våra IT-system inom Försvarsmakten.
Arbetet innebär ett nära samarbete både med funktioner inom den egna avdelningen samt med övriga delar av driftorganisationen som till exempel vår Servicedesk och Driftcentral. Vid förändringar i våra IT-system och tjänster är du en del i det operativa arbetet med att säkerställa att berörda funktioner får den information de behöver. Du ansvarar också för att vara den som håller ihop och har kontroll över de olika verktyg och informationsplattformar som nyttjas för olika typer av information och fungerar som ett stöd till verksamheten inom området. Du är även sammanhållande för informations- och utbildningsmaterial.

Önskvärda kvalifikationer:
• Högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande kunskaper. Vi kommer att titta på profiler som har en teknisk/IT bakgrund
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort

Meriterande
• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av arbete inom området kunskaps-/informationshantering
• Erfarenhet av projektarbete
• Utbilning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper
Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.
Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Övrigt:
Tillsvidareanställning heltid (sex månaders provanställning tillämpas)
Tillträde enligt överenskommelse
Arbetsorten är Arboga

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Anette Johansson, Tel: 0589- 404 00 (vxl).

Fackliga kontaktperson:
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44

Välkommen med din ansökan senast den 7 april 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 mars 2019
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan