Trängregementet söker Plutonchefer

Om tjänsten

Trängregementet är det enda logistikregementet i Försvarsmakten. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, kommunikationstjänst och försvarsmedicin. Trängregementet i Skövde utbildar, utvecklar och leder logistikförband.

Trängregementet växer, därför söker vi dig som vill jobba med logistik på något av våra grundutbildningskompanier. Under utbildningsåret 19/20 kommer trängbataljonen utbilda ett förnödenhetskompani, en sjukvårdspluton och en trafik- och transportledningspluton.

Vår huvuduppgift är att stödja förband med logistik. Vi skapar uthållighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som plutonchef ansvarar du för att planera, genomföra och följa upp plutonens verksamhet. Du ansvarar för att planera och administrera underställd personal samt hantera uppkomna personalärenden. Din uppgift är också att stödja kompaniledningen vid planering av kompaniets verksamhet.

Befattningen innebär stor variation av arbetsuppgifter, allt från att utbilda rekryter, öva pluton i fält till administration.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OF1/OR7
 • Goda ledaregenskaper
 • B-körkort
 • Uppfyller FM fysiska baskrav

Meriterande

 • Erfarenhet av tjänstgöring som stf plutonchef eller plutonchef vid GMU/FOK/GU/Vpl-utbildning
 • Erfarenhet av logistik inom FM internt/externt
 • Internationell tjänstgöring i relevant befattning

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som tycker om att ta ansvar. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd. Du har en god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du brinner lite extra för logistik och att serva andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning. Befattning med placering i Trängbataljonen vid Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta personalchef kn Martin Jansson, tfn 072-187 7521, mail martin.i.jansson@mil.se

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga representanter

OFR/O - Jörgen Eliasson

OFR/S - Peter Danielsson

SACO - Ulf Granlöf

Samtliga nås via vxl 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-22. Din ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 mars 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan