Artilleriregementet söker rekryteringssoldat (GSS/K)

Om tjänsten

Vill du jobba med rekrytering och försvarsupplysning?

Artilleriregementet söker nu dig som genomfört värnplikten till ett spännande jobb som rekryteringssoldat. Arbetet kommer till stora delar bestå av deltagande på event, mässor och skolbesök i syfte att upplysa om försvarsmakten.

Om Tjänsten:
Du kommer att vara rekryteringssoldat/yrkesinformatör på heltid och jobba med rekrytering och försvarsupplysning på central och lokal nivå samt ha en aktiv roll inom det regionala samarbetet för mässor, ungdomskurser och skolbesök inom Garnison Nord.

Som Rekryteringssoldat kommer du ha möjligheten att utvecklas och lära dig nya saker, få en större förståelse för Försvarsmakten och dess personalförsörjning samt ökade kunskaper om stabstjänst.

Du kommer att tillhöra personalavdelningen (G1) och arbetar till vardags tillsammans med A 9’s Rekryteringskoordinator och Rekryteringsofficer. Tjänsten fortgår parallellt med din tjänst i krigsorganisationen och du kommer delta i övningar, förberedelser/vård eller annan, för din pluton, vitala verksamhet.

Arbetsuppgifter
Du träffar besökare på mässor och evenemang och informerar om vilka möjligheter till arbete och karriärmöjligheter som finns inom Försvarsmakten. Du kommer även att besöka gymnasieskolor och hålla föreläsningar för eleverna, vissa riktade mot särskilda yrkeskategorier och andra mer allmänna samhällsinformativa föreläsningar med fokus på Försvarsmakten som helhet, våra uppgifter och vapenslag.

En stor del av tjänsten syftar till att inspirera och vägleda unga till en GU, både de som söker frivilligt samt de som blir kallade via plikten och kanske inte är helt säker på vad detta innebär.

Du har möjligheten att planera ditt eget arbete till viss del och jobbar till vardags tillsammans med Rekryteringskoordinator och Rekryteringsofficer.

Krav:
- Genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning med goda vitsord
- B-körkort

Meriterande:
-
God datorvana
- Utbildad yrkesinformatör sedan tidigare
- Utbildning på Mitt Försvarsmakten
- Värnplikt/GMU inom Artilleri

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan jobba självständigt, då mycket av arbetet sker med frihet under eget ansvar.  Du är flexibel, noggrann och pålitlig. Ett initiativtagande och en positiv inställning till nya uppgifter är viktigt då rekrytering är något som utvecklas kontinuerligt för att vara aktuellt och attrahera rätt målgrupp. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Att anpassa språket efter publiken du talar till är av yttersta vikt då du kommer att komma i kontakt med individer med olika grader av utbildning och erfarenhetsståndpunkt samt i alla olika åldrar.

Övrigt
Anställningsform: Enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K).
Omfattning: Heltid, tjänsten är en tidsbegränsad placering under två år med möjlighet till förlängning.
Arbetsort: Boden
Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Tillträde enligt överenskommelse.

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Rekryteringsofficer Martin Hasselström och Ronald Lahti, facklig representant Officersförbundet, som nås via växeln: 0921-34 80 00.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 mars 2019
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet – A 9
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan