Reservdelsman/Fordonsmekaniker

Om tjänsten

FMTS/MvE är certifierat för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Organisationen är även auktoriserad för underhåll av militära flygbasmateriel enligt kraven i Regler för Militär Luftfart (RML V-6-B), vilket motsvarar det civila EASA Part-145 regelverket.

Mv Uppland är en avdelning inom FMTS/MvE med cirka 40 medarbetare, som bedriver verksamhet i Enköping och Uppsala.

Arbetsuppgifter reservdelsman 50 %

Som reservdelsman vid Markverkstad Uppland/Enköping kommer du huvudsakligen att arbeta med reservdelsberedning, säkerställa och kvalitetssäkra underlag för reservdelsbeställning. Arbetet innebär även lagerhantering såsom mottagning, påfyllnad, utlämning av materiel, godshantering samt övrig lagerhantering som inventering och utgallring etc. Du kommer arbeta i Försvarsmaktens stödsystem PRIO.

Arbetsuppgifter fordon/aggregatmekaniker Enköping 50 %

Som fordon/aggregatmekaniker vid Markverkstad Uppland/Enköping kommer du att arbeta brett med olika typer av fordon, som används inom Försvarsmakten, t ex lätta hjulfordon, bandvagnar, tunga hjulfordon, elverk, pumpar, varmluftsaggregat och annan militärspecifik materiel. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering där det behövs. Arbetet kan medföra resor i tjänsten, inrikes samt utrikes. Tjänsten har internationell tjänsteskyldighet.

Kvalifikationer

 • Två- eller treårig fordonsteknisk utbildning eller annan motsvarande utbildning.
 • Körkort lägst klass B.
 • Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att sökande inte är allergisk mot härdplaster.

Meriterande

 • Erfarenhet som reservdelsman
 • Försvarsmaktens mekanikerutbildning som reservdelsman eller liknande
 • Kunskaper i Försvarsmaktens stödsystem PRIO
 • Hög datorvana samt goda kunskaper i SAP samt Officepaketet (Word, Excel)
 • Kännedom om Försvarsmakten är önskvärt
 • Erfarenhet av underhåll på fordon.
 • Truckkort
 • Högre körkortsbehörighet

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är kvalitetsmedveten, arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som mekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Övrigt

Arbetet medför även krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Avdelningschef Mv Uppland Niklas Karlsson; Mobil: +4673-442 84 34 e-post: niklas.l.karlsson@mil.se

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Varmt välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 mars 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan