Databasutvecklare

Om tjänsten

Databasutvecklare till MUST IHK

MUST Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för MUST-gemensam informationshantering samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på god informationshantering och effektiva informationssystem.

Avdelningen MUST IHK INFO ansvarar för att utveckla och förvalta applikationer för informationshantering. Dessa applikationer används vid MUST samt i övriga Försvarsmakten i såväl operativ verksamhet som i analys/bearbetning samt verksamhet av rent administrativ natur.

Avdelningen tar ett helhetsansvar för utveckling och långsiktigt vidmakthållande av funktionalitet. Detta inkluderar såväl teknisk utveckling (programmering) som utarbetande av verksamhetsregler för hur applikationerna får användas samt framtagande av utbildningspaket.

Till MUST IHK INFO söker vi nu en eller flera databasutvecklare.

Arbetsuppgifterna
Som databasutvecklare på MUST IHK INFO förväntas du ta ett självständigt ansvar för att ta fram strategier för databaslösningar, bidra till att implementera databaslösningar samt att säkerställa att databaslösningar är optimala även ur ett drift- och underhållsmässigt perspektiv.

Inom databas-området är dina arbetsuppgifter:
Databas-modellering konstruktion av databaser samt replikeringslösningar. Kodning och granskning av procedurer i databaser, driftstöd avseende databasfrågor i interna utvecklingsmiljöer och löpande uppdatering av dokumentation avseende databaser.

Dina kollegor vid MUST IHK är beroende av väl fungerande databaslösningar för att kunna utveckla och vidmakthålla applikationer för MUST olika informationssystem. Du förväntas därför att arbeta nära övriga utvecklare vid avdelningen, för att tillsammans med dem uppnå önskad funktionalitet.
Du förväntas vidare att hålla dig uppdaterad avseende den tekniska utvecklingen på databas-området och driva utvecklingen avseende det databas-området när det gäller nya funktioner, prestandaförbättringar, uppdateringar mm.

Vem är du?
Vi tror att du har en mångårig erfarenhet av att utveckla och förvalta databaser både i utvecklingsprojekt och i mer långsiktiga förvaltningsuppdrag. Du är som person driven och resultatinriktad, med god samarbetsförmåga.

Egenskaper som vi söker hos dig är kreativitet, noggrannhet, gott ordningssinne, ansvarskänsla samt en hög grad av säkerhetsmedvetande.

Kvalifikationer
⦁ Minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av databasutveckling.
⦁ DBA-kompetens inom RDBMS
⦁ DBA-kompetens inom open source DB-plattformar
⦁ Kompetens inom agila arbetsmetoder
⦁ Mycket god förmåga att arbeta strukturerat med god ordning
⦁ Mycket god förmåga att effektivt kommunicera, både tekniska och icke           tekniska lösningar

Meriterande
⦁ Erfarenhet av att utveckla databaslösningar för säkerhetskänsliga                 verksamheter inom statlig verksamhet
⦁ SYBASE databasmodellering och databaskonstruktion
⦁ SYBASE replikeringskonstruktion
⦁ Erfarenhet av LINUX-RED HAT eller motsvarande
⦁ PostgreSQL databasmodellering och databaskonstruktion
⦁ Erfarenhet av NOSQL-databaser (MongoDB, Neo4j)
⦁ God förståelse och erfarenhet av Big Data-verktyg som Apache Spark eller     motsvarande teknologier.
⦁ Erfarenhet av sökmotorer såsom ElasticSearch eller motsvarande
⦁ Mycket god kompetens inom PowerDesigner
⦁ DBA-kompetens inom Microsoft SQL server
⦁ Erfarenhet av Git
⦁ Erfarenhet av Microsoft TFS
⦁ Erfarenhet av Jira

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid. Vi tillämpar också flextid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker minst en medarbetare för tillsvidareanställning, vilken kommer att inledas med en sex månaders provanställning. Vi söker även medarbetare för tidsbegränsad anställning under tre år.

Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat. Tjänsterna är placerade i Stockholm.

Upplysningar
om befattningen kan lämnas av Gustaf Brunius 08-788 75 00.
Upplysningar och frågor om rekryteringsprocessen mailas till
must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 7 april 2019.
Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev.

I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 mars 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan