Dataarkitekt

Om tjänsten

Vill du ha ett roligt, utmanande och omväxlande arbete med möjlighet till 3 timmars träning på arbetstid? Då är du varmt välkommen till oss!

Som dataarkitekt hos oss på Organisationskontoret kommer du att aktivt delta i utveckling och vidmakthållande avseende förvaltning av masterdata och kringliggande processer för Försvarsmaktens SAP-system för objekt som berör organisation och ekonomi. Du kommer att ha en övergripande roll inom arkitekturområdet och Du ska kunna samverka med andra arkitekter kring driftsatt lösning utifrån verksamhetens behov och beslutade förändringar.

Sektionen består av ca 12 personer som arbetar med Försvarsmakten organisation i SAP/DFPS. Vi ingår i Systemförvaltningsenheten, SFE som är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.
SFE:s huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationens (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik.

Avdelnings-/sektionsinfo:
Organisationskontorets huvuduppgift är att tillse att Försvarsmaktens beslutade organisation återfinns vid rätt tidpunkt och på rätt plats i system PRIO (SAP). Detta omfattar analys, uppdatering och underhåll av organisationsrelaterad masterdata.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Stödja sektionen och Högkvarteret med kunskap om system PRIO ur ett systemtekniskt perspektiv
 • Planera och genomföra ändringar i masterdata avseende felrättningar och kvalitetshöjande åtgärder.
 • Delta som expert i olika arbetsgrupper och projekt.
 • Samverka med kunder, informationsägare och systemansvariga.
 • Bevaka ny funktionalitet i SAP/DFPS.
 • Leda eller delta i projekt och utredningar.
 • Medverka i process-, metod- och systemutveckling av masterdata.

Önskvärda kvalifikationer:

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som Försvarsmakten bedömer likvärdig.
 • God kunskap om Försvarsmaktens organisation och processer.
 • Flerårig erfarenhet av arbete med masterdata i SAP eller annat stort affärsystem.
 • Vana av att leda och arbeta i projekt.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Vi söker dig som är service- och resultatinriktad samt har god samarbetsförmåga. Du är ansvarskännande, noggrann, analytisk och flexibel samt har förmåga att hantera osäkerheter och
förändringar. Du behöver ha en god förmåga att kunna planera och strukturera ditt arbete. Du har lätt för att ta eget initiativ, driva uppgifter framåt, har öga både för helheten och detaljer. Du ska ha förståelse för och agera efter Försmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Övrigt:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är
anställd inom FM.
Tillträde enligt överenskommelse.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Sista datum för ansökan: 2019-03-31 (Intervjuer kommer att ske löpande.)
Upplysningar om befattningen kan lämnas av: Marie Edström, Sektionschef, marie.1.edstrom@mil.se, 072-353 64 81
Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel). 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 mars 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan