Säkerhetssoldat/Militärpolis, GSS/K

Om tjänsten

LUFTSTRIDSSKOLAN (LSS) i Uppsala rekryterar, GSS/K från GU18/19 på LSS,
till 315.Säkerhetspluton (Flygvapnets förbandsdel i 13.Säkerhetsbataljon).

13.SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och skall vara beredd att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser, med hög beredskap, uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som säkerhetssoldat ingår du i en grupp på en säkerhetspluton. I gruppen kan du komma att arbeta som exempelvis gruppchef, signalist, militärpolis, hundförare, förare, kulspruteskytt eller sjukvårdare.

315.Säkerhetspluton ser gärna både manliga och kvinnliga sökande, samt gärna livserfarna personer. Tjänstgöring innebär att du periodvis är borta. Fysisk uthållighet är viktig, men psykisk uthållighet med gott omdöme, samarbetsförmåga och hög social kompetens är också viktiga personliga egenskaper.

Arbetet innefattar kontinuerlig utbildning samt ställer krav på deltagande vid militära nationella insatser.

Vi erbjuder ett arbete i mycket varierande miljöer. Under en normal vecka arbetar du till exempel med att vidareutveckla din specifika uppgift inom din befattning såväl som att vidareutveckla din grupp och din plutons uppgifter. Detta innebär bland annat fysisk träning, utbildningar, övningar och insatser.

Generella krav för anställning

 • Du är idag rekryt på LSS inriktat mot säk. Samt har prognos att lämna utbildningen med minst godkända betyg
 • Godkända betyg i Matematik A, samhällskunskap A, svenska A och engelska A på gymnasienivå
 • God fysik (Vid de fysiska testerna krävs ett resultat på minst 9.11 på det så kallade beeptestet vilket motsvarar 3 km löpning på 14 minuter.)
 • Inga allergier mot hund, (eller alternativt att du är fri från allergiska besvär vid medicinering)
 • Simkunnig
 • Körkort B

Specifika egenskaper

 • Personlig mognad
 • Analytisk
 • Strukturerad
 • Ansvarstagande
 • Kunna arbeta i grupp samt självständigt
 • Social kompetens

Meriterande kvalifikationer

 • Arbete inom annan myndighet (tex. Polis, räddningstjänst eller tull)
 • C-körkort

 Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Typ av anställning

Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens nya kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär att du i vissa fall börjar anställningen med en 6 månaders provanställning med sikte på en anställning som varar i åtta år med en möjlighet till förlängning på ytterligare fyra år.

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig?

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden och som är utmanande såväl fysiskt som psykiskt. Ser vi att du har potential finns det många möjligheter till betald utbildning inom relevant område. Försvarsmakten är en av Sveriges största arbetsgivare och du har många möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Meritvärde

Som anställd på 315.Säkerhetspluton kan du erhålla en kvalificerad utbildning och användbara kunskaper, bland annat inom säkerhetstjänst och juridik. Militärpolisutbildningen bedrivs till exempel i samarbete med Linnéuniversitetet i Växjö.

Upplysningar om tjänsten med mera
 

Efter ansökan kommer du att bli kallad till kompletterande-prövning som innehåller intervjuer, prov och fysiska tester (kondition och styrka) som sker från lördagen den 2019-05-27 till söndagen 2019-05-28.

Har du frågor kan du vända dig till lss-315sakplut@mil.se via mail eller till Kn Adam Borres

Chef 315.Säkerhetspluton på telefon 072-9933701.

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna: Peter Oscarson, 018-196 368
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 61 77

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-21.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 mars 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan