433.R3 pluton söker Räddningssoldat

Om tjänsten

OM TJÄNSTEN


Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping
Flygbaskompaniet är dimensionerat för att med egna resurser på en eller flera platser upprätthålla start- och landningsmöjligheter för att understöda helikopter-, stridsflyg-, transportflyg- samt specialflygenheter. Kompaniet har dessutom till uppgift att lösa bland annat följande deluppgifter/funktioner: logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:


En militär flygplats kräver hög beredskap inom flygplatsräddningstjänst, flygfältsarbete och ammunitionsröjning. Det sammanfattas i R3 som står för räddning, röjning och reparation.
Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekundersberedskap. Det innebär att en räddningsinsats mot flygplanet ska påbörjas inom 90 sekunder efter larm om att en olycka har inträffat.
Som räddningssoldat på 433.R3 plutonen består vardagen av varierande arbetsuppgifter. Det kan vara allt från att plutonen fältgrupperar med sin materiel såsom räddningsfordon, räddningsbandvagn och lastbilar för att lösa skarp räddningstjänst till att plutonen övar försvar av egen grupperingsplats, genomför stridsövningar till att lösa högvakt. En förutsättning för att lösa uppgifterna är att du genomför kvartalsövningar som innefattar insatsövningar mot flygplan som brinner, varmt rökdyk, utbildning och övningar med plutonens understödsvapen och på den övriga materielen.

Krav:
Svensk medborgare
B-körkort
Genomförd värnplikt, GU eller GMU
Genomförd befattningsutbildning flygplatsräddning.
Förarbevis Tunglastbil, Räddningsbil TYP 1,2,3
Uppfyller fysiska krav för rökdykare

Önskvärda kvalifikationer: 
Militärt förarbevis på Räddningsbandvagn 2077
Utbildad på KSP 58

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Fj Philip Jansson 013-28 30 00 (Växel)


Övrigt: 
Anställningen sker utifrån försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) . Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Arbetsort: Linköping

Tillträde efter överenskommelse


Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-07 Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC.

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Fj Philip Jansson 013-28 30 00 (Växel)


Fackliga representanter:
OFR/O, Mats Häggström
OFR/S Caroline Nilsson
SACO Anneli Helmersson
Samtliga nås på telefonnummer 013-283000 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 mars 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan