HELIKOPTERFLOTTILJEN SÖKER SPECIALISTOFFICER TILL FÄLTARBETSTROPPEN (OR 6)

Om tjänsten

43.FLYGBASKOMPANIET OCH 433. R3-PLUTON SÖKER FÄLTARBETS-/FÄLTHÅLLNINGSBEFÄL (OR 6) 

OM TJÄNSTEN

43.Flygbaskompaniet, Linköping
43.Flygbaskompaniet är dimensionerat för att med egna resurser på en eller flera platser upprätthålla start- och landningsmöjligheter för understödda helikopter-, stridsflyg-, transportflyg- samt specialflygenheter. Kompaniet har dessutom till uppgift att lösa bland annat följande uppgifter/funktioner: logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

433.R3-Pluton
R3-pluton indelas i plutonsledning, räddningstropp, fälthållningstropp samt en materielgrupp.
R3-plutonen har tre huvuduppgifter: Rädda, röja och reparera. Det handlar om att rädda liv och utrustning vid olyckor och attacker, röja minor och ammunition och att snabbt reparera flygbasen efter olyckor eller attacker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fälthållningsbefäl på fälthållningstroppen leder du i första hand maskinförare. I din grupp finns allt från lastbilar, till grävmaskiner, hjullastare och betong- och motorsågar och du skall även själv kunna verka med troppens materiel. Fälthållningstroppen är kompaniets förmåga inom min- och ammunitionsröjning samt fältarbeten. Inom fältarbeten ingår allt från att röja helikopterlandningsplatser till att förstärka befästningar. Det är även du som ser till att landningsbanan eller helikopterlandningsplatsen går att använda – oavsett väder, olyckor eller om flygbasen har varit utsatt för attacker. Om en olycka inträffar gäller det att vara snabbt framme för att leda röjnings- och reparationsarbetet. Under vinterhalvåret handlar det även om att röja flygbasen från snö så att flygfarkosterna kan starta och landa riskfritt.


Krav:

 • Svensk medborgare
 • B-körkort och militärt förarbevis
 • Genomförd specialistofficersutbildning eller officersprogram
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav
 • Förarbevis tung lastbil eller körkort klass C


Önskvärda kvalifikationer:

 • Förarbevis tungt släp eller körkort klass CE
 • Fordonsinstruktör
 • Tidigare erfarenhet av R3-tjänst
 • Tidigare erfarenhet av fältarbeten
 • Tidigare erfarenhet av ammunitionsröjning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Linköping
Lön: Enligt Helikopterflottiljens lönestruktur
Tillträde: Efter överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 2019-06-02. Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC.


Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av tjänsten sker efterhand vilket innebär att annonsen kan komma att stängas före sista ansökningsdag.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mj Roger Nicklasson 013-28 30 00 (växel) alternativt Roger.nicklasson@mil.se
Fj Philip Jansson 013-28 30 00 (växel) alternativt philip.jansson@mil.se


Fackliga representanter:

OFR/O, Mats Häggström
OFR/S, Caroline Nilsson
SACO, Anneli Helmersson
Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 maj 2019
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan