Göta ingenjörregemente (Ing 2) söker yrkesinformatör

Om tjänsten

Göta Ingenjörregemente (Ing 2) är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet utbildar och rekryterar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som yrkesinformatör stödjer du förbandets rekryteringsorganisation och verkställer den planerade rekryteringsverksamheten. Du bidrar till utveckling av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg inom området rekrytering och yrkesinformation. Yrkesinformatörens huvuduppgift är yrkesinformation samt försvarsmaktsupplysning och du har en viktig roll i mötet med rekryteringsmålgruppen. Yrkesinformatören ska samverka med andra militära förband samt bemanna Rekryteringsmyndighetens kontor i Malmö ett par veckor per år. I arbetsuppgifterna ingår att föreläsa i skolor eller på andra platser där målgruppen finns representerad, samt delta vid huvuddelen av de mässor och event som pågår inom aktuellt rekryteringsområde. I befattningen ingår även att kommunicera med text och bild i sociala medier samt genom Försvarsmaktens relationshanteringssystem ”Mitt Försvarsmakten”.

Personliga egenskaper

Du måste trivas med förändringsarbete, ha en hög servicekänsla, se nya möjligheter och våga prova nya arbetsmetoder. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och perspektiv.  Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vara utåtriktad då du är en ambassadör för hela Försvarsmakten.

Krav

 • Svensk medborgare

 • Genomförd militär grundutbildning inom de senaste fem åren alternativt aktiv tjänstgöring inom Försvarsmakten (GSS/K, GSS/T) de senaste fem åren

 • Godkänt i Sv 1/A, Ma 1/A och Eng 5/A från gymnasiet

 • B-körkort (manuellt växlad)

 • Stor vikt kommer att läggas på de personliga egenskaperna

 • God fysisk förmåga

Önskvärda kvalifikationer

 • Anställd som deltidssoldat vid Ing 2 alternativt tidigare heltidsanställning vid Ing 2 eller genomförd grundläggande militär utbildning vid Ing 2

 • Erfarenhet av information och rekryteringsfrämjande åtgärder

 • Genomförd internationell insats

 • Militärt förarbevis

Övrigt

Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt obligatorisk utlandstjänstgöring.

Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

Lön: Individuell lönesättning. Lägsta ingångslön 19000kr.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Eksjö

Sista ansökningsdatum: 2019-04-07

Dokument att bifoga ansökan:

CV och personligt brev, vitsord/utbildningsbevis från eventuell tidigare militärtjänstgöring.

Upplysningar om befattningen lämnas av: Rekryteringskoordinator Kajsa Bonta, 070-9792598, kajsa.bonta@mil.se  

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-18000.

Jonas Larsson, Officersförbundet

Jessika Lingmerth, SACO

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet

Matz Felix, SEKO

 

 

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 mars 2019
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Göta ingenjörregemente – Ing 2
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan