Stridsfotograf, Combat Camera

Om tjänsten

Vi söker videofotografer till Försvarsmaktens förband för stridsdokumentation.

Som stridsfotograf kommer du att i huvudsak producera video åt Försvarsmaktens kommunikationstjänst. Du kommer att producera såväl kortare nyhetsinslag som omfattande produktioner om myndighetens verksamhet. Arbetet sker till stor del enskilt och med eget ansvar för planering, genomförande och samverkan med andra aktörer inom och utanför myndigheten. Samtliga stridsfotografer löser både video- och stillbildsuppgifter och strävar efter multikompetens.

Som stridsfotograf kommer du ansvara för att den audiovisuella kommunikationen som produceras håller en hög kvalitét i enlighet med myndighetens direktiv för kommunikationstjänst.

Försvarsmaktens stridsfotografer följer svenska soldater och sjömän varhelst de verkar, i Sverige och utomlands. Stor del av arbetet utförs på annan ort vilket innebär många resdagar och ofta oregelbunden arbetstid. Höga krav ställs på soldatfärdighet såväl som fotokunskaper.

Som nyanställd kommer du under den första tiden att genomföra befattningsutbildning och parallellt genomföra produktioner med handledning.  Du kommer att utbildas inom bl a utredningsstödjande dokumentation, kommunikationstjänst, säkerhetstjänst, samband och fordonstjänst.

Beskrivning av förbandet

Combat Camera är en försvarsmaktsgemensam strategisk resurs med placering på Ledningsregementet i Enköping. Combat Camera dokumenterar Försvarsmaktens verksamhet och händelser över hela konfliktskalan i syfte att förse staber och chefer med video och stillbildsunderlag. Detta för att stödja planering och utvärdering av pågående och genomförda operationer, insatser och övningar. Förbandet stödjer även Försvarsmaktens kommunikationstjänst med visuellt underlag för internt och externt behov samt svarar för stor del av myndighetens audiovisuella produktion.

Arbetsuppgifter

 • Att självständigt eller i grupp dokumentera Försvarsmaktens verksamhet i alla konfliktnivåer och insatsområden.
 • Att självständigt producera både stillbild och video.
 • Att genomföra rutinmässig fotografering såväl som kvalificerade produktioner.
 • Att över tid bibehålla och utveckla sina egna soldatfärdigheter och fysiska prestationsförmåga.
 • Att upprätthålla god status på enhetens materiel och fordon.
 • Att medverka i utbildning inom området visuell kommunikation.

Kvalifikationer och kompetens som efterfrågas

 • Akademisk- och eller yrkesutbildning inom foto- och eller videoproduktion.
 • Kompetens eller yrkesmässig erfarenhet av foto, videoproduktion och grafisk design.
 • Goda kunskaper i videoredigering och program som t ex Adobe Premiere Pro.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
 • Goda IT-kunskaper såväl teoretiskt som praktiskt.
 • Militära förarbevis.
 • Erfarenhet av utlandstjänstgöring eller arbete i konfliktområde.

Krav för befattningen

 • Gymnasieexamen med minst godkänt betyg i ämnena matematik A/1, svenska A/1 och engelska A/5. 
 • Genomförd grundläggande militär utbildning och militär erfarenhet.
 • Godkända betyg från GMU/GU/Värnplikt.
 • God fysisk och psykisk kondition.
 • Svensk medborgare
 • B-körkort.

För att trivas och tjänstgöra i förbandet är det viktigt att du är flexibel, följsam, kommunikativ, ansvarsfull och trivs med att skapa nya kontakter och har god social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV, arbetsprover och portfolio. Portfolion skall vara så omfattande som möjligt. Ansökan och länk till bilagor som ej kan bifogas skickas till combatcamera@mil.se. Observera att endast dokument av typen pdf, doc och jpg kan bifogas.

Informationsträff arrangeras på Ledningsregementet i Enköping i samband med regementets dag 2019-05-04. Även du som saknar militär utbildning är välkommen. Anmälan via mail till combatcamera@mil.se.

Sista datum för ansökan: 2019-05-13.

Anställningsintervjuer och tester genomförs av uttagna under lördag och söndag 2019-05-25, 26 med övernattning på Ledningsregementet. Testerna avser styrka, kondition och simkunnighet.

Mer information om förbandet finns på

http://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/ledningsregementet/insatsforband/ledningsplatsbataljonen/combat-camera/

https://www.facebook.com/swedishcombatcamera

http://www.youtube.com/user/SwedishArmedForces

http://www.instagram.com/swedishcombatcamera

https://www.fotosidan.se/cldoc/reportage/combat-camera-krigar-med-bilder.htm

https://www.kamerabild.se/artiklar/reportage/combat-camera-militarer-som-fotar

https://youtu.be/N1R5ETqtFtc

Övrigt

Tjänsten innebär anställning som GSS/K på heltid.
Du förväntas lösa uppgifter nationellt såväl som internationellt.
Tjänsteort: Enköping.
Tester avseende styrka, kondition och simkunnighet kommer genomföras.
Lön: Individuell lönesättning.
Tillträde: Enl överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Chef Combat Camera, Kapten David Gernes, 070-925 09 61, combatcamera@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O: Magnus Johansson

SACO-F: Carl-Johan Pettersson

SEKO-F: Erik Todic

OFR/S: Inge Bäcklin

Samtliga fackliga representanter nås via växel: 0171-15 70 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 mars 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan