Stabsofficer Handläggare Materiel

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Materielavdelningen inom Resursproduktionsenheten (RPE) i Högkvarteret ansvarar för utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av materiel samt planerar och följer upp forskning och teknikutveckling. I samband med verksamhetsövertagandet från Försvarets Materielverk den första januari i år, har Materielavdelningens uppgifter och antal sektioner utökats. Härvid har behovet av samordning och stöd inom avdelningen ökat och en samordningssektion skapats.

Samordningssektionen kommer att bestå av ett litet team med Sektionschef, två handläggare och avdelningens assistent. Som handläggare kommer du, tillsammans med dina närmaste kollegor, fungera som spindeln i nätet på avdelningen och ges möjlighet att både utveckla och förvalta rutiner inom ditt område. För att genomföra ditt arbete måste du ha lätt för att sätta dig in i verksamheten och förstå de olika behoven som finns i vår stora organisation och du bör vara lika intresserad av att finna innovativa lösningar som att genomföra förbättringsarbete. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, ett systematiskt arbetssätt, serviceorientering och förmåga att ha hög stresstolerans. Du kommer tillhöra Högkvarterets Materielavdelning beläget centralt i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Stödja avdelningschefen i arbetet med att leda verksamheten på materielavdelningen.
 • Samordna och fördela inkommande ärenden till medarbetarna inom avdelningen
 • Följa upp och kvalitetssäkra arbetet inom Materielavdelningen
 • Bidra till avdelningens interna utvecklingsarbete


Kvalifikationer

 • Officersutbildning motsvarande lägst nivå OF3 eller motsvarande utbildning rekryteringsansvarig bedömer relevant
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat stabsarbete vid förband eller stab
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • God datorvana


Meriterande

 • Kunskap om/erfarenhet av Materielprocessen
 • Tjänstgöring vid Försvarets Materielverk
 • Kunskap i SAP


Personliga egenskaper

Du har en hög känsla för service, organisation och struktur, är i hög grad självgående och vågar ta egna initiativ. Du är flexibel och prestigelös i ditt sätt, trivs att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikationsförmåga. Du bör också ha förmåga att se förändringspotential i administrativa rutiner och föreslå förändringar.

Som person trivs du i en omväxlande roll med många olika parallella uppgifter pågående och tidvis högt tempo. Vidare har du lätt för att knyta nya kontakter både inom och utanför den egna organisationen och trivs med ett omväxlande och utmanande arbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekryteringen och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

Övrigt
Detta är en tillsvidareplacering. Tjänstgöringsomfattning: 100 %. Arbetsort Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är militär, individuell lönesättning tillämpas.

Förfrågningar om befattningen kan göras till rekryterande sektionschef Thomas Malmström, nås via 070-254 86 48. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR Specialist Caroline Plym, 0723-87 85 82.

Fackliga organisationer:
SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Hans Monthan
OFR/S, Pia Almström
OFR/O, Arne Nilsson
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-30 via www.jobb.forsvarsmakten.se Till ansökan bifogas CV med två referenser och ett personligt brev. Ange gärna löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 mars 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan