Artilleriregementet söker kontingentschef till EUTM RCA 07

Om tjänsten

European Union Training Mission (EUTM) inleddes den 7 april 2010. Syfte med insatsen är att bidra till en stabilisering av situationen i Somalia i enlighet med Djibouti-avtalet från 2008. Svenska Försvarsmakten medverkar med officerare i ett utbildningsteam för att utbilda somaliska säkerhetsstyrkor. EUTM har hittills utbildat ca 2500 somalier i fyra omgångar och är nu inne på den sjätte utbildningsomgången. Utbildningsinsatsen i Centralafrikanska republiken består av cirka 170 personer från flera europeiska länder. Storleken på det svenska bidraget är ungefär 10 personer där Artilleriregemementet ansvarar för bemanningen under 2020.

Kontingenten består av en stabsofficer, sex man ingående i träningsteamet samt en till två tolkar. Uppdraget räknas som en väpnad insats med uppgift att under kasern/övningsfältsliknande förhållanden utbilda enheter ur Centralafrikanskarepublikens armé.

Förutom att vara kontingentschef med ansvar för den svenska kontingenten är du också stabsmedlem på planeringsavdelning (J5) i EUTM stab. På J5 är du allmän stabsofficer med bland annat följande arbetsuppgifter:

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter
- stödja arbete och utveckling av uppdragsplaneringen (Mission Plan)
- koordinering och uppföljning i genomförandet av Mission Plan
-
stödja övriga planeringsprocesser samt vara planeringschef när JOPG (Joint Operation Planning Group) är aktiverad
- stödja erfarenhets- och utvärderingsprocessen
- vara beredd att stödja inom sitt eget kompetens- och expertområde

Kvalifikationer
-
officersexamen
- nivåkrav OF 2/3
- godkänd hälsoundersökning samt fysisk prestationsförmåga enligt FM SOFI INT
- goda kunskaper i engelska i tal och skrift
- körkort B

Meriterande
-
tidigare erfarenhet av internationella missioner inom ramen för FM
- kunskaper i franska språket
- förarbevis LPTGB

Övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Lön enligt FM avtal se www.mil.se(Lön/villkor).
Utbildningsperiod: september - december 2019.
Insatstid i insatsområdet: januari - juni 2020.

Upplysningar om tjänsten
För frågor om tjänsten kontakta Ola Arvidsson 0921-349 816 alt. g37@mil.se.
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Erika Nordin 0921-349278.

Facklig representant officersförbundet, Ronald Lahti, 070-3468810.

Välkommen med din ansökan, med CV och ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämplig för tjänsten, senast 2019-06-02. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 maj 2019
  • Plats: Bangui, Centralafrikanska Republiken
  • Förband: A 9 Artilleriregementet Boden
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan