Planeringsbefäl till Skaraborgs flygflottilj, F7

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som planeringsbefäl på Skaraborgs flygflottilj. Som planeringsbefäl ingår du i planeringsavdelningen, A5, som är en del av Flottiljstaben. Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 80 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.  
A5 leder arbetet med planering på lång sikt, återrapportering innevarande år samt krigsplanering inklusive mobiliseringsplanering och därigenom vara ett stöd till C F 7, stf C F 7, SC och EC i utövande av ledning. Planeringsavdelningen består av fem medarbetare och leds av chefen A5.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Dina uppgifter kommer att omfatta utveckling av 7.flygflottiljens krigs- och mobiliseringsplanläggning. Det innebär att ansvara för och utveckla/vidmakthålla krigsförbandets förmågor inom 7.flygflottiljen med stöd av övriga flottiljstaben och i samverkan med externa enheter och förband. Vidare innebär dina arbetsuppgifter att stödja chefen A5 vad avser daglig administration inom egen avdelning som t.ex. att samordna uppgifter och vid behov stödja övriga avdelningar inom flottiljstaben samt ansvara för och medverka i möten enligt chefen A5 bestämmande.

Kvalifikationer:
• Yrkesofficersutbildning
• Goda IT-kunskaper
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i MS Office
• God administrativ förmåga
• B-körkort

Meriterande kvalifikationer:
• Tidigare befattning i stabstjänst
• Tidigare erfarenheter av krigsförbandsproduktion
• Tidigare vana att arbeta med signalskyddssystem
• Förståelse för relationer i försvarmakten och/eller hur försvarsmakten leds
• Kunskap om Försvarsmaktens administrativa stödsystem, t.ex. PRIO, VIDAR och IS Undsäk
• Erfarenheter av internationell stabstjänst

Personliga egenskaper:
Som person är du drivande, initiativtagande, organiserad och strukturerad i ditt arbete. För att trivas i rollen är du social och har lätt för att samarbeta med såväl interna som externa kontakter och kollegor. Då det tidvis är hög arbetsbelastning krävs att du är flexibel och stresstålig. Mot bakgrund av tjänstens innehåll och kontakt med sekretess är förtroende och lojalitet egenskaper som ses som självklara. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Anställning: Militär befattning OR 8, tillsvidareanställning på heltid
Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs
Individuell lönesättning tillämpas
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:
C A5 Johan Malmgren, 0708- 86 98 79.

Fackliga kontaktpersoner:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-22. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 mars 2019
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan