Stabsofficer till Statsflygenheten (Arlanda), Skaraborgs flygflottilj F7

Om tjänsten

F7 söker en stabsofficer till Statsflygenheten med arbetsplats på Arlanda. Vi söker dig som vill jobba med samordnings- och planeringsuppgifter vilket även omfattar samverkan med aktörer utanför enheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ditt arbete består av att omsätta aktuella styrdokument till grund för enhetens verksamhetsplanering och omfattar både kort- och långsiktig planering. I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Samordna verksamhetsuppdragsprocessen
 • Samordna krigsförbandsprocessen
 • Samordna övningsplaneringsprocessen
 • Delta i övningar och insatser
 • Stödja enhetens kvalitetshandläggare

Kvalifikationer

 • Godkänt genomfört Officersprogram
 • God administrativ förmåga
 • Körkort klass B

Meriterande kvalifikationer

 • Bakgrund inom Flygvapnet
 • Erfarenhet av stabsarbete

Personliga egenskaper

Vi söker en lagspelare som har både vilja och förmåga att arbeta tillsammans med andra.

Du är initiativtagande och har förmåga att arbeta strukturerat och självständigt planera ditt arbete. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser dig som en självklar del i det.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Vid urval kommer stor vikt läggas på personliga egenskaper.

 

Övrigt

Anställning: Militär befattning (OF 1), tillsvidare

Tillträde: 2019-06-01 eller enligt överenskommelse

Arbetsort: Arlanda

Individuell lön tillämpas

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga enl. FM FysS, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

 

Förfrågningar om befattningen kan göras till stabschef Hans Tjäder, tfn 0708-36 18 84.

 

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 61 44 00

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 05

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-25. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Som stabsofficer ingår du i staben vid Statsflygenheten. Statsflygenheten tillhör förbandet F7 Såtenäs men verksamheten bedrivs från Arlanda.

 Statsflygenheten genomför flygtransporter för hovet och den högsta civila- och militära ledningen och regleras av Statsflygförordningen. Vi jobbar i en dynamisk verksamhet med höga krav på säkerhet och tillgänglighet. Vår flygverksamhet är global.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 mars 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan