Sambandssoldater (OR1) till Sambandsplutonen i Karlskrona

Om tjänsten

Vill du jobba i en miljö med fokus på utveckling? Vi söker nu två Sambandsoperatörer till Marina Logistikkompaniet och Sambandsplutonen!
Arbetet som Sambandsoperatör är fullt av utmaningar, ingen dag är den andra lik vilket också gör att vi har så roligt tillsammans. Våra uppgifter och kompetenser är efterfrågade och ju mer vi övar och verkar i vår skarpa miljö ju bättre blir vi naturligtvis. Nu behöver vi utöka vår pluton och hoppas på att det är just du som söker till oss!

Är du nyfiken, social och tycker att Samband är spännande, så har vi inte bara lyckats som arbetsgivare fånga ditt intresse, utan även gett dig förutsättningarna till en spännande framtid tillsammans. Vi hoppas på att du tänker brett, har lätt för att priorietera och lätt för att hoppa mellan olika uppgifter som vår verksamhet kan komma att kräva av dig. Vi kan erbjuda dig trevliga arbetskamrater, spännande uppgifter och en arbetsmiljö som är minst sagt varierande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Sambandsplutonen upprättar sambandet i land från våra sambandscontainrar. Sambandslösningarna är från både Marinen och Armen. Som Sambandsoperatör har du även möjligheten att köra lastbil, arbeta i en teknisk avancerad miljö, utveckla och vidmakthålla dina soldatförmågor. Ibland får du förmånen att äta och sova ute. Hos oss finns det möjlighet till personlig utveckling.

Kvalifikationer:
• Genomförd GMU/GU
• B-Körkort
• Svensk medborgarskap
• Uppnår godkänt resultat på Försvarsmaktens Fys-krav

Personalen är vår absolut viktigaste resurs. Emellanåt utsätts vi för fysiskt krävande utmaningar och det är därför viktigt att du klarar de fysiska krav som våra befattningar inom Försvarsmakten ställer på oss. Det handlar om att skydda dig för onödiga risker och skador men även för att vi värnar om att du ska hålla som vår kollega under många år.

Att kunna samarbeta med olika aktörer inom som utanför Försvarsmakten men även att reagera och agera självständigt är också ett krav vi har på alla Försvarsmaktsanställda.  Vår värdegrund och vår militära profession är grunden till vårt förhållningssätt, inte bara på oss själva, utan gäller även våra kollegor, chefer och vår verksamhet. Öppenhet, Resultat och Ansvar är våra ledord i det arbetet.

Det är självklart lika viktigt att vi får trivas tillsammans. Det är därför din personliga lämplighet kommer att vara avgörande i vår bedömning av urval.

Övrigt:
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år.
Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.
Tillträde efter överenskommelse.
Bemanningsort: Karlskrona

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Plutonchef Helena Eneman, 0455-863 03

Fackliga kontaktuppgifter:
Officersförbundet, Mikael Danielsson, 0455-866 61 alt. 070-872 67 58
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, 0455-852 70 alt. 070-674 19 17
SACO, Lisbeth Landin, 0455-85 115 alt. 073-182 80 47
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 8 alt. 070-815 22 56

Välkommen med din ansökan senast den 23 april 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 mars 2019
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan