13. Säkerhetsbataljon söker planeringsofficer OR6-7 till bataljonstaben

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer. Vid bataljonsstaben arbetar vår personal med strids- och funktionsledning samt bearbetning av inhämtat material. Idag tjänstgör bataljonens medarbetare på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. Det innebär att alla våra medarbetare ska ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Just nu söker 13. Säkerhetsbataljon planeringsofficer till planeringssektionen S5 på bataljonsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som planeringsofficer är du sammanhållande och samordnar bataljonens utbildningsverksamhet. Du leder och deltar i övningsplaneringen av bataljonens gemensamma övningar med understödjer också DUC i planering och genomförande av skvadrons/kompaniövningar med exempelvis bokning av skjut - och övningsfält och övriga utbildningsanordningar eller samordna bataljonens behov av utbildningsstöd från interna och externa resurser.

Du understödjer sektionschefen att sammanhålla arbetet med bataljonens utbildningsmålsättningar och deltar i arbetet med bataljonens verksamhetsorder.

Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. Därför krävs att du självständigt klarar av att genomföra egna projekt. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. I befattningen som planeringsofficer hos oss ingår att tjänstgöra på annan ort i perioder. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter och personlig utveckling, särskilt inom underrättelse- och säkerhetstjänst. 

Vem är du?

Som person är du eftertänksam och drivande med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har god samarbetsförmåga och knyter lätt nya kontaker. Du har erfarenhet av planeringsprocessen, god datorvana i MS-office och arbete enligt Försvarsmaktens planeringsmodeller. Tjänsten innebär arbete inom säkerhetsklass, vilket innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras. 

Krav för befattningen 

 • Specialistofficersexamen (alt Officersexamen OP eller motsv.)
 • Körkort B
 • Godkänd FM FysS kravnivå 1 - multitest 125 poäng, fälttest 13.30 min.

Meriterande 

 • Erfarenhet av stabsarbete och planering 
 • Erfarenhet övningsledare FUSA/SUSA
 • Erfarenhet av skarp nationell/internationell insats
 • Kunskap och kompetens inom säkförbandstjänst och dess stridsteknik

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet vid rekryteringen.

Allmän upplysning

För anställning krävs att du är svensk medborgare samt sedan tidigare anställd inom Försvarsmakten. Placeringen innebär säkerhetsprövning med registerkontroll och kommer att genomföras enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer internationell arbetsskyldighet. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

Upplysningar om tjänsten
Den aktuella tjänsten är en specialistofficersbefattning (placering OR6-7). Befattningen är tillsvidare och placerad på Livgardet i Kungsängen. 

 • Sista datum för ansökan: 2019-05-12
 • Kallelse till intervju och tester skickas löpande, dock senast 2019-05-31
 • Anställning preliminärt: augusti 2019

Frågor om tjänsten kan lämnas av personalchef Kn Okky Widiyanto eller C S5 Kn Susanne Bäck. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR Specialist, Sky Kent.
Båda nås via växeln 08 584 540 00.

Fackliga representanter
OFR/S, Madeleine Daleo
OFR/O, Jan Bajer och Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr och Staffan Johansson
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 mars 2019
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan