Sjukgymnast/ergonom till Försvarshälsan, Marinbasen Karlskrona

Om tjänsten


Försvarshälsan Karlskrona är en intern företagshälsovård inom Karlskrona garnison. Karlskrona garnison har ca 1600 anställda. Lokaliserad på den vackra södra delen av Trossö, där land möter hav. Försvarshälsan bedriver hälso-och sjukvård samt företagshälsovård, anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt. Förändringar i omvärlden gör att Försvarshälsan nu är i ett utvecklingsskede där ditt bidrag är avgörande för vår framgång.

Arbetsuppgiftger:
I rollen som sjukgymnast/ergonom kommer du att bli en nyckelperson i ett multiprofessionellt tvärvetenskapligt team. Teamet stödjer en komplex organisation, på individ- grupp och organisationsnivå, före under och efter insats ur ett promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande perspektiv. Målet är att främja en god arbetslivsutveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde. Exempel på uppdrag är på mottagningen utförs arbetet exempelvis i form av att, ur ett företagshälsovårdsperspektiv, ta emot rekryter och anställda för en medicinsk bedömning. Utanför mottagningen utförs arbetet, i nära kontakt med kunderna och som ett stöd i deras systematiska arbetsmiljöarbete arbetsplatskartläggningar med förslag på ergonomiska åtgärder i arbetsmiljön, utbildningsuppdrag, bedömningar, arbetsanpassningsutredningar och rehabiliteringsinsatser.

Företagshälsovårdsteamet består av sjukgymnast-ergonom, psykolog, företagssjuksköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare. I teamet är samverkan en viktig del vilket ger en intellektuellt stimulerande miljö utifrån de olika professionernas kompetenser. Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du, under arbetstid, ha möjlighet att träna tre timmar per vecka. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp. 

Kvalifikationer:
• Legitimerad sjukgymnast, därutöver minst 30hp ergonomi
• Körkort B.

Meriterande:
• Utbildning i OMT eller motsvarande.
• Erfarenhet av komplexa organisationer.

Personliga egenskaper:
Som person förväntas du både vara självständig och en lagspelare med ett intresse för människor och arbetsmiljö. Har du en god pedagogisk förmåga är det ett plus. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Placering på Marinbasen i Karlskrona.
Tillträde sker efter överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning, cirka 12 månader (med start juli 2019).

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:
Marie Jörgensen, Chef Försvarshälsan Karlskrona, tfn 0768-988 441,
Dan Svedjehäll, Medicinskt ansvarig läkare, tfn 0723-53 78 41.

Fackliga representanter: 
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tfn 0455-852 70, 070-674 19 17,
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tfn 0457-47 16 18, 070-815 22 56,
Saco, Lisbeth Landin, tfn. 0455/85115, 073-1828047,
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tfn 0455-866 61, 070-872 67 58.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 april 2019
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan