Stabsofficer DACOC J5 (OF3-4) NAVFOR OHQ Atalanta

Om tjänsten

Insatsstaben ansvarar för Försvarsmaktens internationella insatser. I insatsstaben har chefen J3 arbetsgivaransvar och utövar nationell verksamhetsledning för personal placerad vid OHQ Atalanta.

Sverige bemannar flera befattningar vid den multinationella staben Operational Headquarter (OHQ) för EUNAVFOR operation Atalanta, insatsen mot piratverksamheten i Adenviken. OHQ är beläget i Rota, Spanien.

Försvarsmakten söker nu en ställföreträdande avdelningschef (DACOS) till planeringsavdelningen vid OHQ ROTA.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

DACOS CJ5 huvudsakliga arbetsuppgifter är att under CJ5 ACOS bidra till/med:

 • Leda CJ5 verksamhet och personal.
 • Planera och leda bedömmandearbetet och översynen av operationsplanen.
 • Leda tillfälligt sammansatta planeringsgrupper och aktiviteter.
 • Delta i samarbeten med andra operationer/aktörer.

Kvalifikationer

 • Officer, nivå OF 3-4.
 • Erfarenhet av tjänst i arbetsledande roll.
 • Erfarenhet av arbete i stab.
 • Kunskaper i operativ planeringsprocess.
 • God förmåga i engelska språket (motsvarande minst STANAG 3333).
 • Grundläggande kunskaper i MS Office.

Meriterande erfarenheter

 • Bakgrund som marinofficer
 • Erfarenhet av internationell insats, gärna maritim operation som t ex operation Atalanta

Personliga egenskaper

Befattningen innebär en arbetsledande roll för planeringsavdelningen, som omfattar funktionerna planering, styrkegenerering och operationsvärdering. Att arbeta i en internationell stab med representanter från flera nationer ställer krav på social förmåga, inklusive språklig, och ett flexibelt arbetssätt. Vidare krävs förmåga att kunna strukturera komplext stabsarbete samt att arbeta självständigt.

Arbetet på OHQ innebär periodvis högt tempo och långa arbetsdagar med oregelbunden arbetstid. Om operationen så kräver kan arbete på såväl helger som kvällstid förekomma.

Övrigt

Tjänstgöringsperioden i befattningen är 2020-07-01 – 2022-07-31. Anställning sker enligt URA - avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands. Mer information om URA återfinns på arbetsgivarverkets hemsida www.arbetgivarverket.se  Försvarsmakten tillämpar differentierad lönesättning för OHQ.

Till ansökan ska bifogas komplett CV samt personligt brev innehållande minst information om varför denna befattning söks, vilka förväntningar ni har på tjänsten samt vad som gör er lämplig för tjänsten.

Frågor om tjänsten.

Kontakta INSS Koordinerings AVD Rådgivning och LNO sektionen 08 788 7500

Frågor om Avtal.

HKV STAB PERS Int  Hans Utterberg 08 788 9894

Sista ansökningsdatum: 2019-05-05

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 mars 2019
 • Plats: Rota, Cádiz, Spanien
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan