Försvarsmakten söker mekaniker i Skövde

Om tjänsten

Mekaniker till Markverkstaden i Skövde

 

Har du erfarenhet av arbete som mekaniker inom Växellådor/transmission? Då kan detta vara ett utvecklande arbete för dig!

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och möjligheter att kompetensutvecklas. Vi erbjuder också goda förmåner gällande hälsa och semester.

Enheten FMTS Markverkstäder finns representerade på 23 orter. Där genomförs underhåll och reparation av fordon, vapen fordonssystem, fältarbetsmateriel, lösa lastbärare, utbytesenheter samt Marinens och Flygvapnets markbundna basmateriel. Även konstruktion, tillverkning och modifiering av försvarsmateriel, underhåll och kalibrering av mätutrustning. Markverkstad har även auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020. Du kommer att tillhöra Markverkstad Skövde med totalt ca 180 medarbetare varav sektionen består av 19 mekaniker.

Arbetsuppgifter

Mekaniker kommer huvudsakligen att arbeta med renovering och översyn av transmissioner till Stridsvagn 121/122 och Stridsfordon 90. Till viss del hydraulsystem och ingående hydraulkomponenter men även olika förekommande arbeten på försvarsmaktens materiel och materielsystem.
Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastställda underlag.

Kvalifikationer

 • Lägst fullgjord och avslutad två- eller treårigt gymnasium med inriktning verkstadsteknisk, fordonteknisk, maskinteknisk eller annan motsvarande utbildning. Eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Tidigare erfarenhet av arbete t.ex. inom mekaniskt underhåll, bilmekaniker eller renovering inom likande område
 • God datorvana inkl. kunskaper i Officepaketet främst Word och Excel
 • B-körkort

Du är en lagspelare som arbetar lika bra självständigt likväl som i grupp. Som mekaniker är du kreativ, initiativrik, strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Du är noggrann och strukturerad med fokus på hög kvalitet i hela arbetsprocessen.

 

Meriterande

 • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten
 • Kännedom om försvarsmaktens materiel
 • Kunskap om förbränningsmotorer/växellådor
 • Kunskap att läsa och förstå ritningsunderlag
 • Truckkort

Övrigt

Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna såväl kvinnor som män som sökande.

Skift kan komma att tillämpas.

Arbetet medför även krav på resor och tjänstgöring på annan ort i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Placering: Skövde

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Vid frågor ber vi dig att kontakta Jan Svensson, Sektionschef tfn 073-442 84 36

Fackliga representanter tfn 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

 

Du är varmt välkommen med din ansökan!

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 mars 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan