HR-generalist till Ledningsregementet

Om tjänsten

Är Du en person som trivs med ett högt tempo där Du omges av ett glatt gäng som arbetar tillsammans och gör skillnad varje dag? Vi utökar vår verksamhet och söker därför ytterligare en HR-generalist till HR-avdelningen vid Ledningsregementet (LedR).

HR-avdelningen är en del i LedR stab som består av ca 60 medarbetare fördelat på 9 avdelningar, varav HR-avdelningen består av 12 befattningar. Avdelningen stödjer chefen för regementet inom strategisk- och operativ personaltjänst exempelvis bemanning, lönebildning, personalförsörjning, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering och personalutveckling.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en spännande miljö. Som HR-generalist ger du, med ett konsultativt förhållningssätt, råd och stöd i HR-frågor till verksamhetens chefer, håller i utbildningar samt deltar i allmänt stabsarbete. Som HR-generalist hos oss kommer du att arbeta brett över hela HR-området, mestadels på operativ- men även till del på strategisk nivå, du kommer också att ha ett eller flera fokusområden. Exempel på fokusområden är veteran- och anhörigsamordning, lönebildning och samverkan, personalförsörjning, personalutveckling samt arbetsmiljö och likabehandling. Vilket/vilka fokusområden som är aktuella styrs av redan befintlig kompetens på avdelningen, ditt intresse, erfarenhet och kompetens.

Kvalifikationer
Vi söker dig som för arbetet har relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom personalområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. En förutsättning för att lyckas i rollen som HR-generalist är att du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete eller annan erfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i Excel och kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet och då särskilt Försvarsmakten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete kopplat till lönebildning och/eller personalförsörjningsfrågor.

Personliga egenskaper
Du har ett flexibelt förhållningssätt och personliga egenskaper som självständighet, initiativförmåga samt förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är också resultatorienterad, har hög integritet, är noggrann, lojal och har ett strategiskt tänkande. Dina personliga egenskaper är av stor betydelse för oss.

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning med placering i Enköping. Tjänsten omfattar heltid (40tim/vecka) företrädesvis med tjänstgöring dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förkomma. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Linda Göthberg, HR-generalist, 0171-15 70 08 

Fackliga representanter:
OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Erik Todic
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-26

Tillträde: Enligt överenskommelse.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 mars 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan