IT-tekniker

Om tjänsten

FMTIS Genomförandeenhet Stockholm har som huvuduppgift att stödja Försvarsmakten vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.

Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av IT-materiel. I arbetet ingår felsökning, uppgradering och installation av klienter och nätutrustning inklusive switchar och routrar. Huvuddelen av arbetet sker på plats hos slutanvändare.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm. Beredskapstjänstgöring enligt schema ingår i tjänsten. Resor kan förekomma både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

 • Goda kunskaper om Windows klientoperativsystem
 • Goda kunskaper om switchteknik och routingteknik
 • Goda kunskaper i TCP/IP och DNS
 • Gymnasieutbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
 • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
 • B-körkort fordras

Meriterande

 • Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.
 • Kunskap om terminalservers
 • Kunskaper om Cisco IOS
 • Kunskap om kryptoteknik
 • Kunskap om RÖS / Tempest
 • Kunskap om fiberteknik

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du kan verka självständigt, har god samarbetsförmåga, är tekniskt lagd, kvalitetsmedveten, snabbt kan växla tempo och har en god analytisk förmåga.
Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat under tidspress. Som person är du noggrann, initiativtagande, säkerhetsmedveten och ansvarskännande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, ett brinnande intresse och förståelse för IT. Ett personligt engagemang väger tyngre än formella utbildningar.

Övrigt
Vi arbetar normalt måndag till fredag kl 08:00-17:00 med möjlighet till flextid. Vi har närhet till bra kommunikationer, tillgång till gym och träning på arbetstid upp till tre timmar per vecka.
Resor i tjänsten både nationellt och internationellt samt beredskapstjänstgöring i hemmet förekommer.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsorten är Stockholm med placering på Östermalm.
Hos oss benämns befattningen ”Driftingenjör”.
Befattningen är civil.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Daniel Andersson, 08-788 75 00 (växel).
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Pär Lohman, OFR/S Jan Borgström, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.


Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 mars 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan