Personalgeneralist

Om tjänsten

Personalgeneralist

12:e motoriserade skyttebataljonen är Sveriges enda Infanteriförband och strider främst till fots i både skogs- och stadsmiljö. Bataljonen söker nu en personalgeneralist till personalsektionen S1.

S1 bataljonens personalsektion
Som bataljonens personalsektion arbetar vi bland annat med personalplanering, personalutveckling, rekrytering, lönefrågor och arbetsmiljö. Vi är även en del av bataljonens stab där vi ofta samarbetar med andra sektioner i staben såväl som med regementets samt försvarsmaktens HR-avdelningar. Sektionen består idag av en personalchef och en personaladministratör men vi saknar i dagsläget personalgeneralist varför vi nu söker en ny medarbetare till att bli en del av vårt team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som personalgeneralist arbetar du brett med olika typer av personalfrågor, du driver självständigt dina personalprocesser och -ärenden. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är bland annat personaladministration, hantering av lönefrågor och rekrytering. I tjänsten ingår stöd till våra chefer i personalrelaterade frågor och du har ett konsultativt sätt att arbeta med chefsstöd. Du ingår i bataljonsstaben vilket innebär att du självständigt handlägger och driver olika ärenden. Inom ramen för tjänsten deltar du även vid de övningar bataljon genomför.
 

Kvalifikationer
-Eftergymnasial utbildning inom HR eller kunskaper/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdig
-Erfarenhet från att driva och handlägga olika processer inom personalärenden
-Erfarenhet av administration och handläggning av personalärenden.

 Meriterande
-Erfarenhet av PRIO(SAP) och Reachmee
-Erfarenhet från att arbeta brett inom personalområdet, företrädesvis inom offentlig förvaltning (gärna försvarsmakten)
-Militär erfarenhet framförallt av stabsarbete

Personliga egenskaper
Du är ambitiös och gillar att arbeta i en miljö som är under ständig utveckling. Du har god social förmåga och ett konsultativt förhållningssätt samt god förmåga att hantera känslig information som kan förekomma inom personalområdet. Du har en positiv inställning och strävar efter att vara ett föredöme för övriga. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du följer givna prioriteringar.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidare anställning 6 månaders provanställning.
Arbetsplats: Kungsängen
Tillträde: Snarast/enligt ök
Grundlön: Enligt FM lönestruktur

Upplysningar om tjänsten 
Personalchef Joakim Johage 0723-880 134
joakim.johage@mil.se

Stefan Morin (OFR/O): stefan.morin@mil.se
Kenneth Hartikainen Försvarsförbundet: kenneth.hartikainen@mil.se
Johan Gillemyr (SACO): johan.gillemyr@mil.se
Tomas Klasson (SEKO): tomas.klasson@mil.se
Samtliga nås via FM växel: 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-21. Ansökan ska innehålla ett CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad till denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 mars 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan