Blekinge flygflottilj söker logistikbefäl till Basenheten, 23.Flygbaskompaniet

Om tjänsten


Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband med stridsflyg och personal som alltid är redo för nationella och internationella insatser. 23.Flygbaskompaniet är 17.e flottiljens egna rörliga enhet. Flygbaskompaniet ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt där start- och landningsmöjligheter finns för understödda stridsflyg, transportflyg, specialflyg och helikopter. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, drifthåller och avvecklar flygplatsen/flygbasen helt eller delvis med stöd av annan aktör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Underhållsplutonen indelas i plutonsledning, gods- och transporttropp, flyg- och fordonsdrivmedelstropp, förplägnadstropp samt aggregat- och verkstadsgrupp. Plutonen ansvarar för att försörja understödda enheter med förnödenheter.

I tjänsten ingår att biträda plutonsledningen och utarbeta förslag till beslut. Du kommer även på sikt leda någon av plutonens delfunktioner. Några av arbetsuppgifterna är att utbilda plutonens personal i någon av delfunktionerna enligt gällande regelverk, stödja och planera för plutonens förmågeutveckling samt vara ett stöd för chefer med bedömningar avseende status på materiel och personal med dess möjligheter och begränsningar. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar då plutonen är en efterfrågad resurs över hela året och kan med hela eller delar av plutonen underställas andra enheter. Arbetet kommer att innebära en stor variation i både uppgifter och miljö.
 

Krav:

 • Officer
 • Körkort B
   

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete med logistik på plut/komp/bat-nivå
 • Erfarenhet av teknisk tjänst
 • Kunskaper i användandet av Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem PRIO, materielredovisningssystem LIFT etc.

Personliga egenskaper:

Dina personliga egenskaper präglas av noggrannhet, god initiativ- och samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Övrigt:

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass, krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i Säkerhetsskyddslagen.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.
 

Vill Du veta mer om arbetet kontakta gärna:

C 23. Fbaskomp Torbjörn Faraasen tel 0457-47 12 50 eller Stf C 23. Fbaskomp Roger Karlsson tel 0457-47 12 92
 

Fackliga företrädare är Hans Bergvall, OFR/O tfn 070 -949 06 08, Lars Bengtsson, SACO tfn 0457-47 17 01, Peter Bohnsack, OFR/S tfn 070-857 40 06 , Jan-Anders Nilsson, SEKO tfn 073-422 23 40

För att söka går du in på www.forsvarsmakten.se/jobbahär/ledigatjänster

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-26.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 april 2019
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan