Blekinge flygflottilj söker fältarbetsinstruktör till Basenheten, 233.R3-pluton

Om tjänsten


Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband med stridsflyg och personal som alltid är redo för nationella som internationella insatser.

Som Fältarbetsinstruktör kommer man ingå i en fälthållningstropp hos R3 pluton.

R3 plutonen är en K-pluton som består av två räddningstroppar, två fälthållningstroppar samt en materielgrupp och har följande förmågor:

upprätta flygplats, operativ omgruppering, fälträddningstjänst, brandförsvar, miljöskydd, övriga olyckor, CBRN, fälthållningstjänst, banreparation, väghållning, fältarbeten samt ammunitionsröjning. 233:e R3 pluton är en rörlig pluton som har till uppgift att lämna F17 för att upprätta och driftsätta flygbas eller ta över alternativa flygplatser. R3 plutonen utbildar även soldater/rekryter till fälthållnings-och räddningssoldater.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utbilda soldater/rekryter inom:
  Gröntjänst, vapensystem inom plutonen, sprängtjänst, fältarbeten, benreparation, samt militärt förarbevis för tung lastbil, hjullastare, fälthållningsmaskiner samt grävmaskin

Krav:

 • Officer
 • B-körkort
 • Förarbevis tung lastbil
 • Godkänd läkarundersökning
 • Godkänd FM-fys


Meriterande:

 • Utbildad Fordonsinstruktör
 • Genomfört Fältarbetsskolans utbildningar: lätta befästningar, fördröjande fältarbeten samt minering.
 • Utbildad i Sprängtjänst

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna inom R3 plutonen är skiftande och utmanande detta gör att man bör vara flexibel.

Eftersom du kommer att hålla en del utbildningar i din tjänst så är det viktigt att du är bekväm i rollen som utbildare samt att du är pedagogisk. Det viktigt att du kan anpassa dig snabbt efter situationer som kan uppstå under utbildningens genomförande.

Du bör ha ett brett intresse i allt som har med fältarbeten att göra eftersom det förekommer kontinuerligt i tjänsten.

Intresset för fysisk träning är en viktig del för arbetet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Övrigt:

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Inriktning för tjänsten är att du på lång sikt kommer att utbildas och verka som

Fälthållningsledare och Amröjledare.

Utbildning och övningar genomförs regelbundet vilket medför att resor i tjänsten och tjänstgöring på annan ort förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass, krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i Säkerhetsskyddslagen.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Vill Du veta mer om arbetet kontakta gärna:

Plutonchef Ken Karlsson mobil 0735-35 00 27 eller 0730-79 37 23

Fackliga företrädare är Hans Bergvall, OFR/O tfn 070 -949 06 08, Lars Bengtsson, SACO tfn 0457-47 17 01, Peter Bohnsack, OFR/S tfn 070-857 40 06 , Jan-Anders Nilsson, SEKO tfn 073-422 23 40

För att söka går du in på www.forsvarsmakten.se/jobbahär/ledigatjänster

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänsten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-26.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 april 2019
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan