Sektionschef till teknisk avdelning på Skaraborgs flygflottilj, F7

Om tjänsten

Teknisk avdelning samordnar teknisk tjänst för mark- och basmateriel inom garnisonen. Avdelningen är indelad i bland annat en sektion för teknisk kundmottagning (TKM) som är garnisonens huvudsakliga hänvisning beträffande materielunderhåll för mark- och basmateriel. TKM avropar materielunderhåll mot leverantör (inom försvarmakten eller annan avtalad leverantör) och svarar även för att skapa förutsättningar för materielunderhåll genom att driva vårdresurser och lämna tekniskt stöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja chefen för teknisk avdelning och ansvara för att leda och utveckla den tekniska kundmottagningen inom garnisonen. Du kommer att samordna och göra materielunderhålls- och reservmaterielsavrop vid försvarmaktens verkstäder och hos civil avtalad leverantör, för materiel i bruk och i förråd. Du kommer att svara för produktionssamordning mellan underhållsleverantörer och tillse att Försvarsmakten nyttjar erhållna garantier och eventuella tecknade försäkringar. I befattningen ingår även ansvar för tvätt- och spolhall samt garnisonsgemensamma materielvårdsresurser. Vid behov innebär befattningen förstärkning, riktat driftstöd och utbildningsåtgärder vid övriga avdelningar avseende teknisk tjänst. Uppgifterna skall lösas i samtliga beredskapsnivåer (fred, kris och krig).

Kvalifikationer:

 • Teknisk officer med militärteknisk utbildning alt. logistiker med erfarenhet av materielunderhållsledning (OR 6/7)
 • Erfarenhet av att tjänstgöra i befattning teknisk tjänst på förband alt. logistik på förband
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Erfarenhet från arbete med FM materielförsörjning
 • Goda kunskaper i FM stödsystem PRIO (SAP)
 • Goda kunskaper i FM materielunderhållssystem (PRIO/LIFT)
 • Körkort B
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Meriterande:

 • Utlandserfarenhet i teknisk befattning, alt. övrig logistik.
 • Genomförd utbildning Avropare i FM förvaltningssystem
 • Körkort C

Personliga egenskaper
Du är ansvarsfull, strukturerad och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och en hög servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och tycker om samarbete och samordning. Du ser vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas.

Övrigt
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.  Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt. Beredd att placeras i insatsorganisationen.

Arbetsort
Såtenäs

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta: C Teknisk avd KN Niklas Toftgren 0510-478351, 070-3525094

Fackliga representanter:
OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 61 44 00
OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som sektionschef vid teknisk avdelning ingår du i Logistikenheten. Det är en ny enhet under flottiljchefen som bland annat omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst samt miljö, fastighetsfrågor och hälso- och sjukvård.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 april 2019
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan