Flygplatspersonal till materielgruppen på Malmens flygplats

Om tjänsten

Som Flygplatspersonal på materielgruppen är du en del i driften av Malmens flygplats. Du kommer tjänstgöra på materielgruppen, 423. R3-pluton, och har till uppgift att sköta materieltjänsten för både räddnings och fälthållningstropparna. 423. R3 pluton är anpassad efter de flygande förbanden som verkar inom Linköpings garnison vilket innebär att du dina kollegor arbetar när flygplatsen är öppen. Det kan vara tidig morgon och det kan vara sen kväll. Materieltjänsten löses dock till största del under dagtid. Materielgruppen ansvarar för avisning av flygplan vilket innebär att beredskap utanför arbetstid tillkommer under vinterhalvåret.

Kvalifikationer:
• Genomfört värnplikt/GMU med godkänt resultat
• C-körkort/Förarbevis Tung Lastbil
• Erfarenhet av flygplatsräddningstjänst eller fälthållningstjänst

Meriterande kvalifikationer:
• Erfarenhet av materieltjänst R3
• CE-körkort
• Hjullastarutbildning
• Truckkort
• ADR-utbildning
• God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
• God kännedom om system PRIO gällande kundvagnar och materieluppföljning
• Erfarenhet av materiel- eller logistiktjänst i Försvarsmakten

Personliga egenskaper:
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter enskilt och tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt:
Flygplatsman på materielgruppen är en civil befattning som ingår i 423.R3 pluton,  som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som flygplatsman på materielgruppen är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning. Större delen av kompaniet är civilanställda. I antagningsskedet kommer fystester genomföras.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Lt Carl Broman 0708-15 67 54

Fackliga kontatkpersoner:
OFR/O, Hkpflj Mats Häggström,
Försvarsförbundet Hkpflj Caroline Nilsson,
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson,
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast den 19 april 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 april 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan