Skaraborgs regemente P 4 söker en Yrkesinformatör

Om tjänsten

Om befattningen

HR-avdelningen vid P 4 söker en yrkesinformatör för tidsbegränsad placering vid HR-avdelningen i regementsstaben.

Som yrkesinformatör arbetar Du med att informera om Försvarsmaktens yrken och ungdomsverksamhet samt den återinförda totalförsvarsplikten. I dina arbetsuppgifter ingår det att aktivt möta intresserade ur våra målgrupper. Detta främst genom personliga möten, mässor, event och andra rekryteringsaktiviteter. I din vardag ingår även att arbeta med digitala kanaler (telefon, mejl, webb och sociala medier). Du är också med och utvecklar nya kanaler för att effektivt kunna möta våra målgrupper.

Kravprofil

 • Genomförd värnplikt/Grundutbildning
 • B-körkort

Meriterande

 • Utbildning och/eller erfarenhet inom informationsområdet
 • Utlandstjänst inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete med digitala kanaler
 • Erfarenhet av att hålla muntliga presentationer
 • Militära förarbevis
 • Goda kunskaper i MS Officepaketet och Outlook
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Personliga egenskaper

Du skall vara kommunikativ, utåtriktad och ha förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Lyhördhet är viktigt då Du i arbetet kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och perspektiv. Ansvarsfullhet, noggrannhet och lojalitet är också viktiga egenskaper. Du förväntas ha förmåga att självständigt driva projekt parallellt med övriga arbetsuppgifter. Du måste ha en god social-och samarbetsförmåga, vara förtroendeingivande och en relationsbyggare och vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen sker utifrån försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K), tidsbegränsad anställning. Placering sker vid HR-avdelningen på 4 år. Arbetet bedrivs på heltid med en tjänstgöringsplan vid ett krigsförband. Arbetsort är Skövde men befattningen innebär tjänsteresor till andra orter, helgtjänstgöring förekommer.

Till ansökan bifogas CV med referenser och personligt brev (i PDF-format). Urval sker löpande och vi kan komma kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.

Kontakt

Upplysningar om befattningen lämnas av Linnéa Widhja, rekryteringskoordinator. Telefon: 0500-46 50 00  epost: linnea.widhja@mil.se

Fackliga representanter

Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet David Lindblom, SEKO Lola Ahlgren telefon: 0500-46 50 00 växel.

Sista ansökningsdag är 28 april


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 april 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan