HR-administratör (Tillsvidare)

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50 000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Kalmar- och Kronobergsgruppen (KRAG) är placerad i Växjö och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnets två bataljoner i Kalmar- och Kronobergs län. Utbildningsgruppen har även till uppgift att stödja verksamheten för frivilliga försvarsorganisationerna i de båda länen samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt. KRAG är en av två utbildningsgrupper som är underställda Chefen för Marinbasen i dess verksamhet.

Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka, ytövervaka samt kunna stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige.

Huvudsakliga uppgifter:
Du skall stödja hemvärnsförbandens inom HR-administrationen. Du deltar/stödjer vid behov då hemvärnsförbanden genomför krigsförbandsövning (KFÖ) och särskild övning förband (SÖF). Du kommer att arbeta med Försvarsmaktens stödsystem PRIO. Viss stabs- och expeditionstjänst förekommer.

Kvalifikationer:
• Goda IT-kunskaper
• God administrativ förmåga
• B-körkort

Meriterande:
• Kunskaper om Hemvärnet och Frivilligorganisationerna
• Utbildning i PRIO / SAP

Personliga egenskaper:
• Du ska ha en hög arbetskapacitet och vara stresstålig
• Du ska ha en fallenhet för arbete med administration
• Du ska vara utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor på olika nivåer.
• Du ska ha god förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning under sex månader.
Arbetsort Växjö.
Tillträde snarast.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Chefen vid Kalmar- och Kronobergsgruppen, Per-Erik Laksjö på tfn 0381-188 60.

Vid frågor om anställningen kontakta:
 HR-generalist Anne-Heléne Finnborn, tfn 0455-862 28.

Fackliga kontaktpersoner:
Officersförbundet, Mikael Danielsson
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SEKO, Jan-Anders Nilsson
SACO Lisbeth Landin
Samtliga nås via FM växel 0455-850 00

Välkommen med din ansökan med bifogad CV, referenser och personligt brev senast 22 april 2019.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 april 2019
  • Plats: Växjö, Kronobergs län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan