Stabsassistent Bataljonsstaben S4 Halmstad

Om tjänsten

1.Tekniska Bataljonen är FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reperationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Revinge och Ronneby samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier i Skövde respektive i Boden, samt ett Operativt tekniskt kompani och Vapnö utbildningskompani i Halmstad.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som stabsassistent kommer du att arbeta på logistiksektionen, S4, 1.Tekniska bataljon stab med logistik och teknisk tjänst. Du kommer att arbeta med materialplanering, material- och förnödenhetsbeställningar, materialuppföljning inom bataljonen samt redovisning av denna i gällande datasystem. Du kommer även att arbeta med lagerhantering, inventering och redovisning av bataljonens materiel. Du stödjer utveckling och kvalitetssäkring av utformning, innehåll, publicering och lagring av dokument. Som en del av det grundläggande stabsarbetet hanterar du olika typer av information. Du hjälper även staben med bokningar (Outlook) och kundvagnar (PRIO).

 

Kvalifikationer

- Genomförd militär grundutbildning (GU, GMU, VPL)

- B-körkort

- Goda färdigheter i Microsoft Office

 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av PRIO (SAP) och intranätet EMILIA

- Erfarenhet av LIFT

- Erfarenhet av, och intresse för, datorer

- Erfarenhet av stabsassistentarbete eller motsvarande

- Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet

- Erfarenhet av It´s learning/Adobe Connect

 

Personliga egenskaper

- God förmåga att analysera och strukturera

- God samarbetsförmåga

- God initiativförmåga

- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

 

Att vara stabsassistent på 1.Tekniska bataljon innebär att du måste ha omdöme, kunskap och empatisk förmåga att fatta egna beslut. Det är centralt att du naturligt agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund. Vi lägger stor vikt på det goda ledarskapet/medarbetarskapet och det är vår förmåga att leva upp till detta som ger oss förutsättningar att rekrytera och behålla vår personal och därmed bygga upp en verksamhet som levererar det som efterfrågas av oss.

I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

FMTS och 1. Tekniska bataljon vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

 

Upplysningar

Upplysningar av tjänsten kan lämnas av:

Joakim Roth, Personalchef 1.tekniska bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum: Tillträde enligt överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 190531

 

Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 april 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan