Servicetekniker med inriktning Medicinteknik vid FMTS Markverkstad Väst/Göteborg

Om tjänsten

Har du ett brinnande teknik intresse, gillar att arbeta praktiskt och har en god känsla för service och administration. Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!


Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.
Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid.
Markverkstad Väst är en avdelning inom FMTS Markverkstad med cirka 60 medarbetare, som bedriver verksamhet i Halmstad och Göteborg.
Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel - medicinteknisk utrustning i hela landet och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav.
Markverkstad har auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.
Arbetsuppgifter
• Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av förebyggande och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens medicintekniska utrustning.
• Administration, materielhantering och uppföljning i försvarsmaktens system, (de administrativa arbetsuppgifterna innebär att kunna vara en stödresurs till våra två administratörer idag).
• Tillsammans med berörda förband planera för underhåll av utrustning
• Arbetet utförs i huvudsak i egna lokaler, men resor i tjänsten och övernattningar på annan ort kan förekomma
• Systemstödsresor till utlandet kan förekomma
• Du kan komma att medverka som rådgivare inför tekniska modifieringar, nyanskaffning, upphandlingar och eventuellt planering för framtida kvalitetssystemförbättringar

Exempel på utrustning som hanteras:
Övervakningsmonitorer, Defibrillatorer, Sprut och volympumpar, Autoklaver, Disk desinfektörer, Reduceringsventiler, Ventilatorer, Sugpumpar
Kvalifikationer
• Vi söker dig som har som lägst fullgjord och avslutad två- eller treårigt gymnasium med teknisk inriktning eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Du ska ha praktisk erfarenhet av service- och underhållsarbete på teknisk utrustning
• Goda kunskaper i engelska och svenska
• Datorvana med kunskaper i Word och Excel
• Du har som lägst B-körkort
Meriterande
• Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens medicintekniska utrustning
• Erfarenhet av arbete i certifierad miljö - ISO 9001/14001 etc
• Erfarenhet av arbete och redovisning av tid i affärssystem

Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som tekniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.
Vidare söker vi dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Övrigt
Arbetet medför även krav på resor och tjänstgöring i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.
I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.
Skiftarbete kan komma tillämpas.
Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Dan Axelsson Tel: 070-569 2286 eller tekniker Ali Hemen 0733-38 64 12.
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Varmt välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 augusti 2019
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan