Försvarsmaktens Helikopterflottilj söker dig som vill bli yrkesofficer och har en akademisk examen (SOFU)

Om tjänsten

Har du en akademisk examen och vill bli yrkesofficer? Då kanske särskild officersutbildning (SOFU) är något för dig. Tidigare militär erfarenhet är inget krav. Om du erbjuds en tjänst efter testerna inleds jobbet med utbildning ca 8-18 månader med lön. Var utbildningen sker är beroende på vilken typ av utbildning du behöver enligt en kompetensutvecklingsplan som vi tar fram tillsammans med dig.

Efter utbildningen jobbar du som yrkesofficer vid Försvarsmaktens Helikopterflottilj (Hkpflj) vid en av våra arbetsorter; Luleå, Linköping eller Ronneby. Vilken det blir och vilken befattning du planeras mot bestäms i samråd med dig där vi tillsammans tar fram möjliga befattningar och karriärsvägar.

Utbildningen är uppdelad i fyra skeden:

Skede 1, Militär grundkurs

För dig som inte genomfört militär grundutbildning. Genomförs vårtermin 2020.

Skede 2, Befälskurs militär chef

För dig genomfört militär grundutbildning men som inte tidigare tjänstgjort i militär chefsbefattning. Utbildningen genomförs kvartal 2-3 2020.

Skede 3, Officersutbildning

Genomförs vid Militärhögskolan i Stockholm eller Halmstad med start hösttermin 2020.

Skede 4, Befattningsutbildning

Genomförs på någon av Försvarsmaktens funktionsskolor, vårtermin 2021 och ev hösttermin 2021.

Kvalifikationer

• Akademisk examen om minst 180hp som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15hp
• Du uppfyller Försvarsmaktens medicinska, fysiska och psykologiska krav för anställning som yrkesofficer
 

Personliga egenskaper

Du har hög integritet, stor social förmåga och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du har lätt för att skapa nya kontakter och inger förtroende för din omgivning. Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningsprocessen innehåller bland annat tester, intervjuer och säkerhetsprövning. Tester och intervjuer kan komma att påbörjas direkt efter att vi tagit emot din ansökan. Vill du vet mer är du välkommen att kontakta oss via hkpflj-GOU@mil.se.
 
Kontaktperson:
 
Lt Robert Landén, 013-283738, personalofficer vid Hkpflj personalavdelning A1.
 
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med inledningsvis 6 månaders provanställning
Startdatum: I anslutning till utbildnings start
Befattningsnivå: Yrkessofficer OF1 eller OR6
Lön: Enligt Försvarsmaktens lönestruktur (nuvarande inplaceringslön 25 000kr/mån)

Fackliga representanter:

Officersförbundet: Mats Häggström
Försvarsförbundet: Caroline Nilsson
SACO: Anneli Helmersson
SEKO: Urban Hellqvist
Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-22. Ansökan ska innehålla minst CV, personligt brev, intyg om akademisk examen, militär grundutbildning samt övriga meriterande.

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 augusti 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan