P4/18:SG och 180.kompaniet, Havdhem, söker GSSK

Om tjänsten

18. Stridsgruppen är idag en del av P4, Skaraborgs regemente, i Skövde. Från och med 1 januari 2020 övergår stridsgruppen till P18, Gotlands regemente, som etablerades 1 januari 2018. 

Om Havdhem kompani

Funktionerna inom ett lednings-/understöds-/trosskompani innefattar alla de särskilda uppgifter som mindre enheter inom bataljonen skall lösa. Just nu finner vi Ledning, Underhåll, Lvkv och Sjukvård på detta kompani. Arbetsplatsen är fylld med många olika kompetenser där varje funktion bärs upp av drivna, kunniga och specialiserade soldater och officerare. Arbetet genomförs med stort eget ansvar för uppgifter.

Kompaniet består i dagsläget av reducerade plutoner inom funktionerna ledning, underhåll, sjukvård samt tillförs förmågan Lvkv under året. Kompaniet har i dagsläget stora möjligheter att växa ytterligare och tillföra ytterligare förmågor till stridsgruppen.

Tjänsten som soldat

Som soldat på Havdhem ingår du i stridsgruppens funktionskompani. Vi behöver soldater med kompetenser bl.a. samband, el, tekniker, mekaniker, logistiker, sjukvårdare, förare m.m. Vi behöver fordonsintresserade människor lika mycket som datakunniga och it-intresserade där switchar, servrar och sambandsinstallationer med hög säkerhetsklassning är främsta uppgifter. Vi söker även analytiska och duktiga stabsassistenter som arbetar med staben och hjälper dem i deras planering samt ledning av bataljonen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp Havdhem kompani och vara med i Försvarsmaktens återetablering på Gotland!  

Krav för befattningen

Svensk medborgare

Genomförd militär grundutbildning

B-körkort 

Önskvärda kvalifikationer

Fordon-/Transportgymnasiet

Tekniskt program/Naturvetenskap

Arbetserfarenhet av mekanik, teknik, elektronik

Erfarenhet från tjänstgöring inom pansarbataljon

Erfarenhet från tjänstgöring inom SbE, IS tekniker, ledning

Arbete som innebär organisering, sortering, strukturering och administrativa uppgifter

C / CE körkort 

Tydliga ledord

Kommunikationsförmåga, grundtrygghet, analytisk

Då befattningarna kräver god överblick och flexibilitet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Placering

Gotland

Övrigt

Bifoga CV, personligt brev och militära intyg. I ansökan vill vi att du beskriver varför du är lämpad för befattningen. Urval sker löpande. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Tillträde sker efter överenskommelse. Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning. Arbetsplatsen är Barshagen, Tofta skjutfält.  

Upplysningar om befattningen lämnas av

Major, Per-Ola Hallberg
Chef Havdhem kompani

e-post: Per-ola.hallberg@mil.se

Tfn: 072 984 05 03

Sista ansökningsdag 2019-05-26 

Gotlands Regemente P 18 är Sveriges nyaste förband. Det upprättades 1 januari 2018 och regementet kommer under en uppbyggnadsperiod att växa med både personal och förmågor. Huvuduppgiften är att forma en ledningsstruktur som kan samordna, utveckla och leda krigsförbanden på Gotland samt att utveckla totalförsvaret tillsammans med det civila samhället. Ytterst handlar det om att stärka försvaret av Gotland och Sverige genom att skapa en tröskel med starkt avhållande effekt.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 april 2019
  • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan