Chef Insatssystemsektionen

Om tjänsten


Vi söker en chef för Insatssystemsektionen (InssystS) inom Systemavdelningen. Du som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet är mycket välkommen att söka till oss.

Systemavdelningen inom TVK Ledsyst ansvarar för förvaltningsstyrning av FM ledningssystem. InssystS leder förvaltningen av våra insatssystem såsom sensorkedjan, våra strategiska nät och flygplatssystem. Sektionens medarbetare utgörs av Tekniksystemledare (TSL) för olika systemområden.

Arbetsuppgifter:
Som sektionschef ser Du till att sektionens arbetsuppgifter löses på bästa sätt genom ett coachande ledarskap.
• Du bidrar aktivt till avdelningens uppbyggnad och målarbete.
• Du planerar sektionens verksamhet, är med i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar status löpande till avdelningschefen.
• Du coachar Dina medarbetare att leverera önskat resultat.
• Du stödjer Dina medarbetare i samarbetet med Högkvarteret, avdelningens och enhetens övriga medarbetare samt med utförarorganisationerna vilka har experter på systemnära nivå.
• Du driver fram processer, rutiner, roll- och arbetsbeskrivningar för att effektivisera och underlätta arbetet för Dina medarbetare.

Kvalifikationer:
• OF3.
• Vi är även intresserade av ansökningar från OF2 eller civil chef med gedigen erfarenhet av motsvarande tjänst.

Meriterande:
• Erfarenhet av förvaltningsstyrning inom IT/ledningssystemområdet med god kompetens inom Materielsystem.
• Officer teknisk tjänst IT/Tele.
• Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet, IT-system, IT-infrastruktur, materielsystem.
• Erfarenhet av utveckling, förvaltning, drift inom IT/Ledningssystemområdet.
• God metodkompetens inom drift och förvaltning.
• Erfarenhet av projektledning och arbete i större projekt.

Personliga egenskaper:
Som person har du stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig, van att arbeta under eget ansvar och att arbeta både självständigt och i grupp.

Du är en tydlig ledare som är bra på att bygga lag. Du inspirerar och motiverar personalen genom att vara en föregångsman och genom att sprida en god anda.

Du har en mycket god förmåga att skapa struktur samt att se sammanhang ur helhetsperspektiv. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Våra medarbetare har stora kontaktnät och arbetar ofta med korta tidsintervall. Du måste därför gilla att hålla ett högt tempo med krav på förståelse för komplexa strukturer. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har förmåga att utveckla TVK Ledsyst viktigaste tillgång – vår kompetenta personal.

Övrigt:
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning, tillträde efter ök.
Placeringsort Enköping.
Arbetet medför resor i tjänsten till viss del.
Personlighets- och färdighetstester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Avdelningschef Jonas Holst, tfn 070-871 74 15.

Fackliga företrädare:
OFR/O: Magnus Johansson,
SACO-F: Carl-Johan Pettersson,
OFR/S: Inge Bäcklin,
SEKO-F: Eric Todic,
Samtliga nås via växel: 0171-15 70 00.

Välkommen med Din ansökan senast 2019-05-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 april 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan