Teknisk Chef till IT- Försvarsförband

Om tjänsten

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Teknisk Chef planerar och leder du funktionens verksamhet och personal samt leder samverkan inom ramen för eget ansvarsområde. Arbetet innebär deltagande i utvecklingsprojekt, beställningar och vidareutveckling av egen funktion. Personlig utbildning och kompetensutveckling är en naturlig del eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Kompetenskrav
OF 2/3 alt. OR 7/8, teknisk officer eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens logistikprocesser, underhållssystem och organisation.
God kunskap om informations– och ledningssystem
Erfarenhet av verksamheten inom – och uppbyggnaden av krigsförband
B-körkort

Meriterande
Goda taktiska kunskaper
God erfarenhet av stabsarbete
God kunskap om ett eller flera av följande områden, materielbehovsättning, materielsystem, och teknisk tjänst inom Försvarsmakten.
Erfarenhet av systemsäkerhetsområdet
Erfarenhet av arbete i projektform

Personliga egenskaper
Du har en fallenhet för problemlösning och är analytisk i din läggning. Som person är du självgående, prestigelös, har hög integritet och en förmåga att växla mellan självständiga arbeten och arbete i grupp. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under stor tidspress. Du bör också ha väl utvecklad förståelse för systemuppbyggnad med dess avgränsningar och gränsytor. Störst vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övriga krav
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Anställande förband
ITF är en del av Försvarsmaktens telekommunikations – och informationssystemförband (FMTIS), som har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödssystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
Telefon, nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00:
SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53

Välkommen med din ansökan senast den 26 maj Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1906” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 april 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan