Sjukvårdare GSS/T till Amfibiebataljonen

Om tjänsten

Amfibiebataljonen rekryterar Sjukvårdare GSS/T till Sjukvårdspluton.

Om tjänsten
Amfibieregementet (Amf1) leder en manöverbataljon och två kompanier med heltids- och deltidsanställd personal samt två hemvärnsbataljoner med frivillig personal. Förbandet är ett markstridsförband som förflyttas främst med stridsbåtar. På förbandsbaserna och dess anslutande övningsfält runt om i skärgården övar, tränar och utbildas förbandet mot att verka där vatten möter land; en skärgård, ett floddelta, en hamn.

Amfibiebataljonen är idag en av försvarsmaktens modernaste och slagkraftigaste manöverbataljoner. Vid bataljonen tjänstgör yrkesofficerare, reservofficerare samt krigsplacerade soldater. Amfibiebataljonen består av sex kompanier; ett ledningskompani, ett kustjägarkompani, tre amfibieskyttekompanier, ett underhållskompani. Bataljonen är ständigt beredd att genomföra både nationella- och internationella insatser, vilket förutsätter att vi kan verka i en mängd olika miljöer; öken, vinter, djungel, etc. Mellan uppdrag utbildas, tränar och övar bataljonen tillsammans med andra förband likväl nationellt som internationellt.

Amfibiebataljonens sjukvårdspluton är en av enheterna ingående i underhållskompaniet. Sjukvårdsplutonens uppgift är att ge stöd till bataljonen främst genom båtburna sjukvårdsenheter, med avancerad kompetens och utrustning. Sjukvårdsplutonen består i organisationen av både officerare, soldater och legitimerad personal. Sjukvårdsplutonen är organiserad i sjukvårdsgrupper, LTG (lätta traumagrupper), LKG (lätt kirurgigrupp) samt förbandsplatstropp. 

Sökbara tjänster
Sjukvårdare
Samtliga tjänster är OR1-3

Vem är du?

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I befattning sjukvårdare kommer Du bli en viktig del av sjukvårdsplutonen. Du kommer tillsammans med dina gruppmedlemmar ansvara för att upprätthålla sjukvårdsförmågan. I befattningen sjukvårdare kommer Du att arbeta nära med sjuksköterskor och/eller läkare med både daglig sjukvård (primärvård) och svåra trauma. Du kan också komma att behöva genomföra omhändertaganden både enskilt såväl som i grupps storlek. Att stötta vid eller leda en skadeplats är heller inte ett orimligt scenario. Miljöfaktorerna tillsammans med uppgiftens karaktär ställer höga krav på dig i befattningen därför är Du som individ driven, disciplinerad, självgående och flexibel inför nya utmaningar. I befattningen sjukvårdare finns det möjlighet att utvecklas, både i din roll som soldat och på ett personligt plan. Du kommer vara delaktig i utveckling av koncept och plutonens samlade sjukvårdsförmåga. Du kommer att få ta ett stort ansvar inom materieltjänsten och daglig verksamhet då del av plutonen är tidvis anställd. 
Beroende på din bakgrund kommer sjukvårdsutbildningar att genomföras i syfte att säkerställa din medicinska kompetens mot tänkt befattning. Befattningen kommer även medge att Du växer i rollen som instruktör vid interna sjuvårdsutbildningar på Amfibiebataljonen.

Krav
Genomförd militär grundutbildning

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Meriterande
• Genomförd militär grundutbildning på Amf1
• Sjukvårdare Avancerad
• Stridssjukvårdare
• Erfarenhet av tjänst på Sjukvårdsgrupp/ Lätt traumagrupp/ Lätt kirurgigrupp
• Genomförd utlandstjänstgöring
• Instruktör inom sjukvårdstjänst

Varaktighet/anställning
Deltidstjänstgöring/tidvis tjänstgöring
Tidsbegränsad anställning, 6 månaders provanställning

Tillträde
2019-08-12

Placering
Haninge garnison AMF1/Amfibiebataljonen

Lön
Enligt avtal.

Ansökan
Dokument att bifoga din ansökan
· Personligt brev
· CV med referenser
· Intyg på betyg och utbildningsbevis

Frågor hänvisas till anton.wallmark@mil.se.

Facklig representant
OFR/O Klas Hellström nås via of-amf@mil.se

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-07, svar på ansökan ges tidigast 2019-05-01.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 april 2019
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Deltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan